Успешни турнири за лекоатлетите в София, Сливен и Пловдив

Множество призови места и награди получиха състезателите от казанлъшките клубове по лека атлетика през почивните дни в серия от турнири. Възпитаници на треньорите Светла Миткова и Петя Пендарева се включиха в ежегодното състезание в памет на легендата на казанлъшката атлетика Цветанка Христова. В надпреварата за юноши старша възраст на националния стадион „Васил Левски“ премериха сили участници от цялата страна. В сектора на диск Валентин Цветков (ЛК „Цветанка Христова“) записа второ място с резултат 44,48 метра, а в бягането на 1500 метра Тенчо Бартолосов  (СКА „Пендарева“) получи бронзов медал с 4,33,6 мин.

В Пловдив, домакин на международен турнир, състезателите на клуб „Цветанка Христова“, продължиха доброто си представяне с две трети места на копие и диск – за Станимир Данов и Християн Кръстев.

В приключилите в Сливен финали на ученическите игри възпитаниците на Светла Миткова Алекс Топалов и Калоян Жеков, в състава на Математическата гимназия от Казанлък, са носители на златен и бронзов медал при сектора на гюле. Училищният тим е седми по резултати от 10 участника в игрите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram