Любителски тенис турнир за Купа „Роза“ на 8 и 9 юни

32 двойки на състезатели от Казанлък, Бургас, Сливен, Плевен, Нова Загора, Стара Загора, Ямбол, Правец и Тетевен идват за поредното издание на Любителски турнир по тенис на корт за смесени двойки за Купа „Роза“ (8 и 9 юни). Мачовете ще започнат в събота, от 8.30 часа, на кортовете на стадион „Севтополис“, в базата на организаторите от ТК „Роза“. Директор на турнира е дългогодишният треньор и член на УС на тенис клуба Димитър Стайков.
Участниците са разпределени в 8 групи по 4 двойки, като регламентът предвижда да се играе 1 тай-брек сет до 6 гейма, с тай-брек при 6:6. От групите продължават първите два отбора. Мачове в групите, осмина-, четвърт-, полуфиналите и финалът са в неделя, 9 юни.
Сутрешната сесия ще стартира от 8:30 часа, а следобедната от 13:20 часа, посочиха от клуба-инициатор на спортната проява, ежегодна в дните около Празника на розата в Казанлък.

Сред участниците личат имената на популярни имена в тенис надпреварите за любители, сред които казанлъшките фаворити Антоанета Маркова и Митко Костадинов, Мариян Стоянов – Йоана Маринова, Красимир Минтов- Габриела Михайлова, Деница Дочева и Слави Делчев.

За класиралите се на първите три места са предвидени парични награди. Осигурени са и предметни награди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram