Вицето Сименов с яка изцепка: „Тракийското владичество“ е символ на майка България!“

„Тракийското владичество“ е един от най-великите и значими символи на България, според вицепремиера Валери Симеонов. Изцепката с „владичеството“ той направи в Казанлък в петъчната вечер пред хилядното множество от жители и гости на града.

Симеонов трябваше да поздрави домакините с тазгодишния Фестивал на розата от сцената на казанлъшкия площад, откъдето сътвори по микрофона чутовния гаф. Той дори ангажира и цялото българско правителство с изцепката си.

Фронтовакът за национално спасение каза:

„Искам да предам поздравите на цялото коалиционно правителство на Република България към вас, като пожелая здраве, успех, много любов, самочувствие и гордост, че вие живеете в един град, който е носител на три от най-великите и значими символи на нашата родина – майка България. Това е историята на тракийското владичество, това е величавата Шипченска епопея и естествено прославената по цял свят българска роза“.

Репликата с измисленото от вицето на Борисов „тракийско владичество“ обиколи социалните мрежи и предизвика вълна на възмущение сред казанлъчани.

Снимка горе: Валери Сименов поздравявя казанлъчани с гордостта от „тракийското владичество“, Снимка: Пресцентър на Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram