Пет гола за петата поредна победа на „розите“

В последен домакински мач за сезон 2017/2018 година „розите“ тотално надиграха и сразиха с 5:1 доскорошния тим от Втора лига-„Левски“/Карлово/. На Югоизток след 8 мача без загуба /с две служебни победи/ казанлъчани се доближиха на победа от „ТОП 3“ в Трета лига. И го сториха по безапелационен, категоричен начин, със самочувствие, хубав футбол, за удоволствие на феновете и в навечерието на честването на 70 лета организиран футбол в Казанлък. Двубоите с карловския „Левски“ винаги са носили емоции и неочаквани обрати. Този път на „Севтополис“ нямаше интрига и след близо половин час пълна доминация на „розите“, положенията за попадения се редуваха и можеше резултатът да е двуцифрен, въпреки липсата на голмайстора ни Ивелин Илиев. Преди мача казанлъчани уважиха поканата на елитния „Берое“ и изиграха в Стара Загора контрола под „Аязмото“.

В 28-та минута красива двуходова атака доведе до първото попадение в мача. Наско Апостолов подаде на пеналтерията на Ахмед Фаиков-Акси, който върна жеста към капитана на казанлъчани. Апостолов хладнокръвно преодоля „стража“ на карловци- Цветан Тодоров за 1:0. След две минути офанзивният Николай Стоичков с плътен и силен  удар отдясно отбеляза за 2:0 от над 20 метра. Пет минути преди почивката за втори жълт и респективно червен картон за обида и оспорване на съдийско решение, “Левски“ продължи с 10 души мача. Главният арбитър от Бургас –Николай Вачев посочи съблекалнята на играч от гостите напълно резонно и според правилата на играта. Отново Ники Стоичков минута след почивката покачи на 3:0 след самостоятелна атака отдясно, „навърза“ двама от защитата и технично вкара в долния десен ъгъл. В 56-та минута познатият „дует“ на „зеления килим“ Апостолов-Фаиков в  двуходов стил донесе и 4-то попадение. Акси от пеналтерията шутира силно и след рикошет от крак на бранител покачи за 4:0. Петров смени Стоичков и освежи атаката на домакините, които диктуваха на терена с лекота и напълно закономерно са в „челото“ на групата. В 70-та минута карловци отбелязаха почетното попадение, а в 83-та минута влезлият Асен Асенов на мястото на Наско Апостолов намери Пламен Колев за крайното 5:1. Отново от над 20 метра с красив и силен шут Колев сложи точка на спора и изпрати „розите“ близо до челото на „аматьорската група“. С 56 точки сме само на две от третия „Миньор“/Раднево/, на който гостуваме на 2 юни.

След 33 мача сме 4-ти в Трета лига с актив от 17 победи, 5 ремита и 11 загуби /с положителен актив от 63 към 40 попадения/!

Казанлъчани играха със следния титулярен състав за последното си домакинство : Петър Маринов, Петко Георгиев, Диан Димов,  Димитър Вакавлиев, Милен Христов, Николай Стоичков, Николай Георгиев, Пламен Колев, Атанас Апостолов- капитан, Ахмед Фаиков, Михаел Лалев.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram