Грациите ни с медали от държавно първенство и турнир

СК по художествена гимнастика“Розова долина“ продължава да трупа медали в сезона. В началото на април състезателките от Казанлък завоюваха ред отличия от турнирите „Фея под липите“ и Гимнастрада „Зона юг“. В два поредни дни през май (18 и 19 май) възпитаничките на Мариана Ламбова записаха страхотно представяне в „Арена Шумен“, домакин на Държавно първенство по масов спорт, и в „Арена Сливница“, където се проведе държавният турнир за ансамбли и индивидуални изпълнения. Ансамблите Масов спорт на „Розова долина“, след оспорвана битка и голяма конкуренция, завоюваха сребърни медали и в двете възрастови групи. В надпревараа взеха участие 1380 гимнастички от 160 отбора в страната.

В същото време, ансамблите ни в Сливница също се качиха на почетната стълбичка. Девойки младша възраст до 10 години победиха в съчетанията с топки, а девойки младша възраст поведоха при ансамблите с въжета. Второ място за ансамбъл, родени 2011 година без уред и бронзови медали за ансамбъла ни при младшата възраст с въжета.

Страхотно представяне на гимнастичките ни и в индивидуалното класиране. Валентина Карацанова, в групата на родени 2011 година, завоюва златен медал от съчетанията на въже. Първи места и за Никол Братованова (ДМВ – въже), Ирем Чауш –(ДМВ – топка), Никол Илучева (ДСВ – лента) и Йоанна Чолпанова (ДСВ – топка). Със сребро в старшата възраст е Кристина Гитева (на съчетание с топка), а Йоана Добрева е с трето място в тази група.
Тренировките на СК „Розова долина“ продължават с пълна сила в края на май, тъй като предстоят поредица от състезания в близките дни и през юни, а сред тях и две държавни първенства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram