Готвят ново състезание по планинско колоездене в Казанлък

Казанлъчанинът Петко Карагитлиев, състезател на КК „Лястовица“, стана втори при юношите 14-18 годишни в местното състезание по крос кънтри „олимпик“ XCO „Дарк Райдърс“. Николай Костадинов е трети при над 35-годишните. Близо 50 участници, сред които и много  деца, се включиха в неделя в организираното от най-новия коло клуб „Дарк Райдърс“ състезание по маршрути в парк „Тюлбето“.

На 13 май в Казанлък ще бъде организирана още една подобна проява, озаглавена „Спици и бодли“ и в нея със сигурност отново ще видим казанлъшки участници.

Второто издание на състезанието е за планинско колоездене, но ще има и такова по планински маратон. Подобно на миналата година, трасетата за колоездачите ще бъдат две – късо (37 км) и дълго ( 47 км), а това за бегачите едно с дължина от 37 км.

Състезанието по бягане ще бъде щафетно. Отборите ще се състоят от двама човека, а трасето с обща дължина от 37 км. е разделено условно на две части. Щафетата се предава в село Горно Изворово. В щафетата могат да участват всякакви двойки ( мъже, жени, смесени) като всички участват в едно общо класиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram