Съветници питат, кметът ги укорява

Разрешително за водовземане на минерална вода от сондаж на находище „Овощник“ ще бъдат дадени на „Палас“ ООД“, „Зорница – 2001“ ООД и на физическото лице Ердинч Ахмед Доган.

Това реши днес местният парламент на Казанлък. На двете фирми разрешителните ще са за по 10 години за захранването на бъдещия СПА комплекс на ул. „Розова долина“ 4 и за хотел „Зорница“ в Казанлък, а на Доган за 20 години, без да е ясно за какво точно ще ползва минералната вода.

Съветникът от БСП Теодора Иванова се осмели да попита за бъдещия инвеститор Ердинч Доган и конкретните му намерения, а кметът Галина Стоянова съзря в това „изобретателност в конспирациите на някои съветници“. Все пак последва някакъв отговор и стана ясно, че Доган – „един български казанлъшки гражданин, живеещ от 10 години в САЩ“ е подал само заявление за минералната вода, но не и инвестиционен проект. От раздразнението и повишения, назидателен тон на кмета може ли да се потвърди мълвата, носеща се в кулоарите, че гражданинът Доган е зет на нейната близка приятелка Пепа Окадарова, пенсионирала се преди няколко години в общинския отдел за култура, чиито дъщери живеят зад океана?

Дори и да е така, е похвална инициативата за инвестиции в Казанлък, но нещата могат да се назовават ясно и спокойно, особено ако са спазени Законите и са поставени в равнопоставено положение фирмите.

Свързани новини:

Право на отговор: Във връзка със статия на ПрессТВ „Съветници питат, кметът ги укорява“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram