Об съвет реши продажбата на ТПК „Бузлуджа“

Общинският съвет даде ход на процедурата по приватизация на ТПК „Бузлуджа“ на заседание днес. Старейшините решиха на публичен търг да бъде предложена площта от  9 638 кв. м и сградите върху нея. Данъчната оценка на имота е близо 700 000 лева.

Решение за приватизацията не беше взето на миналото заседание на местния парламент, тъй като от БСП поискаха информация какъв е размерът на средствата, които сега постъпват от  фирмите-наематели, но администрацията се оказа неподготвена да отговори, а дебатът отложен.

Днес стана ясно, че девет на брой са фирмите, наемащи помещения на територията на бившето ТПК „Бузлуджа“. 21 са договорите, сключени за наем, по тях по месечно постъпват в хазната 2 540 лева или годишно – малко над 30 000 лева.

Съветникът от БСП Пламен Караджов  и днес напомни в залата, че и с тази продажба ГЕРБ продължават декапитализацията на Общината  и че има достатъчно неизползваеми помещения и терени за продан. Тази сделка, опасяват се още социалистите, ще има отрицателен социален ефект, защото на тезгяха се вади за продажба не празен терен, а  имот, приютил от години малки предприятия, отчисляващи данъци, даващи работа, заплати, осигуровки. Изваждането на мощностите на улицата ще създаде сривове в бизнеса на наемателите за месеци наред.

От групата съветници на ГЕРБ Галин Иванов опонира, че се спазва практиката да се разпродават имоти на цена, образувана на базата от 7 до 10-годишен наем. С приходите от тази сделка ще бъдат покрити разходи в общинския бюджет.

С 28 гласа „за“ решението за продажбата на бившето ТПК е факт.

Само четирима /БСП/ гласуваха против.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram