„Смешни и жалки“

Това ли е стилът, който налага председателят на общинския съвет на Казанлък Николай Златанов?! Той прецени, че трябва да отговори на статия на presstv.bg , в която питаме, какво означава отметката „Важно!“ в документите към дневния ред на сесията.  Направи го по време на заседание на общинския съвет.

Н. Златанов: „То е толкова смешно, че ако можеха да разберат, щяха да разберат, колко са смешни и жалки“

В коментара си допълни: Отметка „Важно!“ която сме публикували на общински съвет! Че ние,  ако искахме да си правим уговорки щяхме да го правим в сайта или в интернет ли?“

 Всъщност, такъв „жалък“ въпрос за уговорки не е задаван в статията, която е публикувана на 28-ми март. Ето текста на статията:

„Важни и маловажни точки в общинския съвет! Това се вижда от публикувания дневен ред на общинския съвет в Казанлък. На предстоящото заседание, на 30.3.2017г., с „Важно!“ са отбелязани четири такива точки. През февруари са били 12, а през януари 3.  Практиката не е от тази година, като точки с „Важно!“ са отбелязани и на предходни заседания. Дали отбелязването се прави, заради изискването на специално мнозинство от общински съветници или причината е друга! Ако се изисква квалифицирано  мнозинство, примерно, можеше да се се изпише така, а не с „Важно!“, но това са наблюденията на обикновенни избиратели!“

Адв. Златанов отговаря, защо се слага отметката „Важно!“

Това е знак, че след като даден материал е разгледан от общинските съветници, към него са постъпили допълнителни материали.

Това е нормален и достоен отговор, който дава светлина, какво означава „Важно!“ за всички, които четат публичните материали качени на страницата на общинския съвет. Ала, ръководителят на местния парламент продължи с жлъчен коментар към журналистите.

Председателят на демократично избрания общински съвет, който би трябвало да налага стила му на работа и е голяма част от публичния облик на местния парламент, вероятно ни казва, че е смешно и жалко да задаваме въпроси!

И ако вие, уважаеми читатели, считате, че това е жлъчен коментар към журналистите, то ние го приемаме като отношение към гражданите на Казанлък. Защото те,  37-те общински съветници на Казанлък са избрани от всички гласували на последните местни избори. И всички ние имаме право да зададем важни, неважни, глупави, уточняващи и всякакви въпроси към тях.  И не се страхуваме да ни кажат, че сме жалки, смешни. Ала е жалко, че макар и като лично мнение, такива квалификации се сипят от общинския съвет.

https://www.youtube.com/watch?v=YDUhYnql0iM&feature=youtu.be

NB!

Изричната забрана на цензурата отразява принципа, според който е недопустима каквато и да е намеса в дейността на средствата за масова информация от страна на държавните органи – както чрез официално институционализиране на средствата за въздействие, така и чрез неформални способи.”

Тълкувателно решение, Конституционен съд Република България

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram