ОФИЦИАЛНО: БСП изравни броя на депутатите с ГЕРБ в Старозагорско

По четирима депутати вкарват ГЕРБ и БСП в 44-то Народно събрание, това обяви официално Централната избирателна комисия /ЦИК/ днес на страницата си в интернет.

Така парламентарните сили на двете партии се изравняват, макар ГЕРБ да „дръпнаха“ в резултата от изборите на 26 март с почти 3,5% на областно ниво.

Предимството на герберите бе в трите общини: Казанлък, Мъглиж и Стара Загора, но отстъпиха на социалистите останалите 9 общини, където паднаха с проценти между 10 и 20%.

Окончателно: по един депутат вкарват и Обединените патриоти, ДПС и ВОЛЯ. Партията на Марешки не успя да мине 4% бариера в региона и остана на ироничните 3,99%, но разпределението на гласовете от чужбина му инжектираха допълнителни „мощности“ и в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район, които след методиката за изчисляване, му осигуряват парламентарист.

С еднаквия брой депутати от ГЕРБ и БСП тези две партии ще участват вече пропорционално и с еднакво представителство в Районната избирателна комисия /РИК/ и Секционните избирателни комисии /СИК/.

%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b8

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram