„Розова долина“ открадна точка в Пловдив

Казанлъчани успяха да вземат точка при гостуването си на един от лидерите в групата „Марица“ Пловдив. Двата отбора не успяха да си отбележат гол и завършиха при равенство 0:0 в 23-и кръг на Трета лига Югоизточна група. „Розите“ играха във важното гостуване без титулярите си Владислав Калайджиев и Венцислав Иванов, а дебют за отбора ни направи единствният в Трета лига бразилец Леонардо Гуала, който идва директно от първенството на Гърция. Бразилецът играе на поста централен защитник и е юноша на „Атлетико“ (Минейро).

Дебют срещу „Марица“ направи и юношата на „Розите“ Стефан Пенев, а мачът отново бе в полезрението на сайт в Беларус със залози. „Равностоен мач, в който ние търсихме победата, а домакините не ни надиграха. Опитваха с високи топки след центрирания да застрашат вратата ни и определено заслужихме точката в Пловдив“, коментира играещият старши-треньор Атанас Апостолов.

В игра влезе още един юноша на клуба – Александър Баев, както и опитният Теодор Кьосев, който през пролетния полусезон направи своето завръщане в тима.

Малко положения белязаха играта и на двата отбора, като първият по-сериозен шанс за попадение бе удар на Пламен Колев, който обаче премина високо над вратата. В 16-ата минута топката бе изчистена от голлинията на „Розова долина“, след центриране от корнер и меле в малкото наказателно поле. До края на полувремето Колев имаше още два шанса за гол, но ги пропусна.
През второто полувреме маричани търсеха начин да преодолеят компактната защита на гостите, но трудно достигаха до положения. В 76-ата минута футболистът на „Марица“ Тодор Тимонов бе много близо до попадение, след като изненада вратаря ни Александър Петрунов с удар директно от корнер. Стражът ни обаче успя да избие в нов ъглов удар, от който пък последва меле в наказателното поле.
Нова опасност в 85-ата минута. Удар към вратата на „Розите“ бе отклонен от защитник, а в 90-ата минута вратарят Петрунов отново спаси от сигурен гол.

След гостуването си в Пловдив отборът ни е на 8-ма позиция с точките на шестия, 29 т., след изиграните мачове в събота.

В следващия кръг в Казанлък ще гостува тима на Хасково. Срещата е на 30 март от 15.00 часа.

Снимка и източник: kotasport.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram