В сферата на здравеопазването са необходими надпартийни усилия

В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДПС ще предложи и търси съгласие по следните ПРИОРИТЕТИ:

* Промяна на механизмите за заплащане в системата чрез корекция на финансовия модел – демонополизация на здравната каса, усъвършенстване на здравноосигурителния модел, конкуренция на финансиращите фондове.

* Национална здравна карта, при демонополизиран модел, с цел – предотвратяване на регионалните различия.

* Електронно здравеопазване на основата на единна информационна система с всичките му компоненти (електронно досие, електронна карта, електронна рецепта и електронно направление), с цел – прозрачност и ефективно изразходване на финансовия ресурс

Гласувайте С № 9 за ДПС!

В сферата на здравеопазването са необходими надпартийни усилия за създаване на консенсусна, поетапна стратегия, следвана от политическите сили, независимо кой е в управлението. Само така е възможно да се предприемат непопулярни и дори – болезнени мерки за създаването на ефективно функционираща, здравна система.

Възстановяването на доверието в системата, както и намаляването на финансовия дефицит може да се осъществи при създаване на условия за реална конкуренция, ефективен контрол и качество на медицинските услуги, както и поетапно нарастване на средствата за здравеопазване в държавния бюджет до над 5% от БВП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram