След „фалита“: Г-н Кърчев, имате ли нужда от финансова подкрепа?

В пълен финансов крах е изпаднало дружеството „Би Би Си Кейбъл“ в края на 2015г.

Това показва Счетоводният баланс на фирмата. През същата година бившият кабелен оператор на Казанлък прави крупна сделка като продава електронно-съобщителната мрежа на други две фирми – на „Интернет груп” ЕООД продава кабелна мрежа за 1 милион лева, а на „БГ Топ Мюзик” ЕООД продава останалата кабелна мрежа за 600 хил. лв.

Въпреки това собствениците обедняват. Нещо повече дори се оказват на загуба.

Колко е реалната цена на сделката знаят само Кърчев и съдружници, но е факт, че не плащат нито лев данък печелба на държавата.

Продават и всички автомобили на фирмата – 10 на брой за 4 650 лв. /на балансова стойност/ така, както официално продават и кабелната мрежа.

След цялата сделка с продажбата на кабелната мрежа, недвижимия имот и автомобилите в дружеството за няколко месеца през 2015 година постъпват общо скромните 1 739 650 лв.

Дали някой вярва, че това са реалните суми? Но все едно, дори на тези скромни суми Кърчев и ко не плащат нито лев данък печалба или дивидент на държавата, напротив излизат на внушителна загуба. Това за сведение на НАП.

Според официалния счетоводен баланс през 2015г. собствениците на дружеството не са получили дивиденти. Въобще дивиденти не са начислявани и изплащани. Дори декларират 189 000 лева загуба!

Сред собствениците и тримата управители на дружеството е и настоящият кандидат за народен представител Борис Кърчев, който излиза от дружеството „Би Би Си Кейбъл” ООД през месец септември с „крупната” сума от 1 550 лева, с които живее и до днес – с тази сума очевидно прави даренията, издържа семейството, строи дом, пътува редовно до Австрия и т.н.

Пак според отчета, дружеството е оповестило, че през 2015г. не е осъществявало сделки със свързани лица. Не личи и да са взели заем от 600 000 лева, за който има запис на заповед.

В отчета /виж по-долу пълната версия/ т.6 „ Дружествен капитал и резерви“ пише:

„Би Би Си Кейбъл“ ООД е създадено като дружество с ограничена отговорност. Регистрираният капитал е 5 000 лева. Разпределен в 50 дяла по 100 лева за всеки един от тях. На 29 септември 2015 г. с протокол на Общото събрание е взето решение всички дялове на съдружниците да бъдат прехвърлени на Георги Вълчев Христов и от дружество с ограничена отговорност да се преобразува в еднолично дружество с ограничена отговорност.“

Преобразуването на „Би Би Си Кейбъл“ ООД в ЕООД официално е вписано на 9 октомври 2015г.

Ден по-рано, на 23 септември 2015г. ООД-то продава единствения си имот от два етажа в Битовия комбинат на Казанлък, имот под възбрана, на „Богданов инвест“ ЕООД.

Пак на 23 септември 2015г. „Богданов инвест“ ЕООД с договор дава под наем две от помощенията на току-що купения имот  под възбрана на …„Би Би Си Кейбъл“ ЕООД за да го използва за студио с уж продадена техника.

На 16 септември 2015г. Би Би Си САТ ООД се преобразува в „Богданов инвест“ ЕООД

На 7 август 2015г. върху имота на „Би Би Си Кейбъл“ ООД е вписана възбрана в полза на „вис виталис – Самарски и сие“ като обезпечение на иск, по който е издаден изпълнителен лист

На 19 май 2015г. и 3 юни 2015г. „Би Би Си Кейбъл“ ООД продава електронно-съобщителната си мрежа на „Интернет груп“ ЕООД  и „БГ Топ Мюзик” ЕООД за скромната сума от 1 600 000 лв.

%d1%842

%d1%843

 

 

 

 

%d1%841

 

 

 

 

 

 

На 6 януари 2015г. „Би Би Си Кейбъл“ ООД взема 600 000 лева заем от „Рекламна агенция сириус дизайн“ ЕООД, подписан е запис на заповед, а след падежа на записа – 3 май 2015г., когато „Би Би Си Кейбъл“ ООД не връща заема, рекламната агенция получава изпълнителен лист върху имота, за който става ясно по-горе

 

Въпреки горната хронология, основана на документи, и без коментар колко истински са договорите, е ясно, че съдружниците от „Би Би Си Кейбъл“: управителите Борис Кърчев, Бойко Байчев, Стоян Стоянов и няколко други по-дребни са крайно обеднели през Годината на Сделките – 2015г.

Схемата, завъртяна около продажбата на „Би Би Си Кейбъл”, все повече очаква прокуратурата и данъчните власти да си свършат работата. Изведнъж на хоризонта, скромно се появява „Булсатком“ ЕАД, която като че ли прибира всичките пари на „Би Би Си  Кейбъл“ ООД под формата на такси и услуги.

Ето и пълната версия на счетоводния баланс за 2015г. на Би Би Си Кейбъл ЕООД, публикуван на 30.03.2016г.

%d1%81%d0%b14%d1%81%d0%b15

%d1%81%d0%b1%d1%81%d0%b11%d1%81%d0%b12%d1%81%d0%b13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани публикации:

Ще пише ли Борис Кърчев като бъдещ депутат нови закони със задна дата?

Борис Кърчев, кандидатът на ГЕРБ за Парламента, с фирми-клонинги връща времето назад и печата неверни договори

Ето неистинските документи, съставени от Борис Кърчев, кандидата за депутат от ГЕРБ

ВАСИЛ САМАРСКИ: ТАМ, КЪДЕТО СВЪРШВА ИСТИНАТА И ДОКУМЕНТИТЕ, БИТУВАТ КЛЕВЕТИТЕ

ГЕРБ ВАЖНО! ПП ГЕРБ сигнализира ЦИК за серия закононарушения от медиите на Самарски

Б.Кърчев /ГЕРБ/ цака и рекламна агенция с 600 хил.лв. Стреми се за депутат с борчове за стотици хиляди левове

Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram