Ще пише ли Борис Кърчев като бъдещ депутат нови закони със задна дата?

За епизод от тайната бизнес-биография на кандидата за депутат от ГЕРБ Борис Кърчев и негови съдружници, които извъртат  схема с незаконна продажба на единствения техен фирмен имот под възбрана през 2015г., вече разказахме. Продажбата е обявена за нищожна от съда година по-късно. Тя всъщност отключва серия от комични опити да бъдат създадени умишлено неистински документи, а с тях бизнес- задругата на „Би Би Си Кейбъл” Кърчев-Байчев-Стоянов прави отчаяни напъни да гаси пожари пред съда, на които преди това сама е драснала клечката.

Преди да бъде провъзгласена сделката за недействителна от Окръжния съд в Стара Загора, Кърчев и бившите му съдружници от „Би Би Си Кейбъл“ ООД успяват да спретнат още един пазарлък с част от същия този имот. В един ден – три откровени гешефта.

Имотът се намира в бившия Битов комбинат на Казанлък, където се помещаваше „Би Би Си Кейбъл“ ООД – сутеренният и четвъртият етажи от сградата. Казанлъчани знаят тези етажи.

Преди да се „разпоредят“ на два пъти с въпросната недвижимост, заложена в полза на друга фирма, съдружниците и съуправители на „Би Би Си Кейбъл“ ООД Борис Кърчев, Бойко Байчев, Стоян Стоянов, представляващи дружеството единствено само заедно тримата, правят упражнение в „междуфирмен“ гамбит.

Хронологията на действията, почерпана не само от Търговския регистър, но и други документи на троицата Кърчев-Байчев-Стоянов, показва:

 

19 май 2015г. „Би Би Си Кейбъл“ ООД сключва Договор за покупко-продажба на електронно-съобщителната си мрежа в Казанлък с „Интернет груп“ ЕООД. Това е мрежата на вече бившия кабелен тв оператор в Казанлък.

Този договор е заверен нотариално и вероятно се явява оригиналния. За повече яснота, макар че изнесохме данни в предходен материал, ще повторим, че в хода на съдебен процес се представя копие /!/ на цитирания Договор, в което е допълнително е добавена нова алинея. Според нея „Би Би Си Кейбъл“ ООД продава мрежата на „Интернет груп“ ЕООД, но си запазва правото да я ползва още три години напред, до 31 декември 2018г. /!/

Съдебният състав в един от процесите срещу „троицата“ се е произнесъл, че копието от Договора вероятно е неистинско. И обслужва единствено защитата на бившия кабелен оператор пред съда. Мрежата уж продадена, ще се ползва от продавача три години напред, а купувачът …купува нещо, което ще е негово чак през 2019 г. Не се знае за какво иде реч по-напред – за правен или икономически дебилизъм?

Но стъпка по стъпка, понеже спретнатото фалшифициране е като сюрреализъм, сътворен като за пред девствени дебютанти:

 

11 септември 2015г. Борис Кърчев, Бойко Байчев, Стоян Стоянов и Иван Желязков, съдружници в една друга фирма, а именно „БИ БИ СИ САТ“ ООД  с ЕИК 123656598, прехвърлят дяловете си на Цветолин Венциславов Богданов, а горното ООД става „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД и става приемник на същия ЕИК 123656598 и вече с управител някой си Цветолин Богданов.

 

16 септември 2015г. лицето Цветолин Богданов е вписано в Търговския регистър официално като едноличен собственик на – „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ЕООД.

 

18 септември – 23 септември 2015г. Кърчев & ко дават заем на „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ООД с управител този същия Цветолин Богданов, за което има бордера:

  • На 18.09.2015г. „ТРАКИЯ МОБАЙЛ“ ЕООД с управител Борис Петков Кърчев е предоставило в заем на „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД сумата от 41 850 лв.
  • На 18.09.2015г. Слави Неделчев Славов е предоставил в заем на „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД сумата от 2 700 лв.
  • На 18.09.2015г. Георги Вълчев Христов предоставил в заем на „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД сумата от 6 750 лв.
  • На 23.09.2015г. „ДМТ 2006“ ЕООД с управител Бойко Димов Байчев е предоставило в заем на „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД 41 850 лв.
  • На 23.09.2015г. „СКС ИНВЕСТ“ ООД с управител Стоян Константинов Стоянов е предоставило в заем на „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД 41 850 лв.

                                                        ОБЩО: 135 000 лева

Първото общо между петимата: Борис Кърчев, Бойко Байчев, Стоян Стоянов, Слави Славов и Георги Христов е, че са съдружници в „Би Би Си Кейбъл“ ООД до 9 октомври 2015 г., което след тази дата става ЕООД със същото име, но вече с едноличен управител Георги Христов.

Второ общо между Борис Кърчев, Бойко Байчев, Стоян Стоянов, Слави Славов и Иван Желязков, е че са съдружници в „БИ БИ СИ САТ“ ООД  до 16 септември 2015г., което след тази дата се преобразува в „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД, управлявано от Цветолин Богданов.

 

23 септември 2015 г. Би Би Си Кейбъл“ ООД ПРОДАВАЧ /!/ продава  на „Би Би Си Кейбъл“ ООД КУПУВАЧ /!/ имота си от двата етажа в бившия Битов комбинат на Казанлък. За сумата от 135 000 лв.!

Малка уговорка! Върху въпросният имот има съдебна възбрана от август 2015г. в полза на СД „Вис виталис – Самарски и сие“.

Въпреки възбраната сделката е изповядана от нотариус Мариела Павлова в Казанлък. Издаденият нотариален акт №192 том 5 рег. №2945 нот.дело №705/2015г. показва, че „Би Би Си Кейбъл“ ООД е придобило имот от …„Би Би Си Кейбъл“ ООД. /!!!/

Може да се чете и обратното: Би Би Си Кейбъл“ ООД е продало имот на …„Би Би Си Кейбъл“ ООД. /!!!/ Все тая…Сделката е отблъскващо нереална.

Близо три седмици Кърчев-Байчев-Стоянов не забелязват как са направили огромна грешка. Кърчев пуска молба до нотариуса да бъде сменен купувача.

Така в поправения нотариален акт, вече с нова и по-късна дата, по обясними причини на непробиваемата категория „време” във физиката, с дата 8 октомври 2015г. се появява като КУПУВАЧ „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД.

В Решение на Старозагорския окръжен съд от 18 август 2016г. по търговско дело №145, с което се обявява продажбата на имота за недействителна се казва: „Датата на сделката 23 септември 2015г. е след възникване на задължението /съвсем друго задължение към друга фирма – рекламна агенция, бел.ред./, произтичащо от издадения запис на заповед, следователно длъжникът е знаел за наличието на парично задължение към неговия кредитор /бел.ред. рекламната агенция/. Още повече, че управителите,, подписали предварителния договор с ищеца и нотариалния акт за продажбата на процесните имоти, са едни и същи.

Купувачът е знаел за увреждането, тъй като е безспорно, че Цветолин Богданов като управител и собственик на КУПУВАЧА, е закупил дяловете от капитала на дружеството-купувач от лица, които по същото време са били съдружници и в дружеството-длъжник. Знанието от страна на купувача се доказва и от факта, че КУПУВАЧЪТ не е разполагал със средства за закупуване на имотите и е получил такива в заем точно от съдружниците на ПРОДАВАЧА”.

 

Съдебният състав с председател Иванела Караджова хваща машинацията и решава в полза на рекламната агенция, като обявява продажбата от 23 септември 2015г. за недействителна.

На същата тази дата 23 септември 2015г. обаче триумвиратът Кърчев-Байчев-Стоянов и „съмишленици“ Георги Христов и Цветолин Богданов успяват да завихрят и още една далавера.

Едва „купил“ имота със със съдебна възбрана „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД в същия ден, на култовата дата 23 септември 2015г., част от четвъртия етаж  …отадава под наем!!!

Това сочи Договор за наем на недвижим имот, сключен на легендарната дата 23 септември 2015г., между „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД НАЕМОДАТЕЛ и…„Би Би Си Кейбъл“ ООД /!!!/ НАЕМАТЕЛ.

Само за един ден, прословутият 23 септември 2015г., се нанизват една след друга поне три афери. Защото:

  • „Би Би Си Кейбъл“ ООД продава на себе си два етажа имот
  • Върху този имот има съдебна възбрана в полза на „Вис виталис – Самарски и сие“, а ООД-то си позволява да извършва сделка с недвижимост под забрана
  • Троицата създава явно за целта на продажбата фирма „БОГДАНОВ ИНВЕСТ“ ЕООД
  • Съдружниците Кърчев-Байчев-Стоянов и сие дават заем на Богданов, точно толкова, колкото е цената на имота 135 000 лева
  • Незабелязалите срамната грешка в първия нотариален акт троицата съдружници и аверът им Богданов за няколко часа правят още една сделка – Богданов им дава на тях обратно под наем две помещения от току-що „придобития“, но не съвсем, имот
  • За управител на „Би Би Си Кейбъл“ ООД е написан Георги Вълчев Христов /!!!/. Той е подписал договора като наемател. Това лице към 23 септември 2015г. не е управител на ООД-то!!!

Той става управител, но чак на 9 октомври 2015г. и то на „Би Би Си Кейбъл“ ЕООД! На тази дата е вписано едноличното дружество в Търговския регистър, след като троицата Кърчев-Байчев-Стоянов прехвърлят дяловете си на Георги Христов и той става едноличен собственик.

Нелегитимният Георги Христов се подписва под договор, според който наемодателят „Богданов инвест” ЕООД, който все още не е собственик на имота /!/ му предоставя за срок от 1 година две помещения – апаратна и офис на четвъртия етаж, за това ще плаща наем и влиза във владение в мига на подписването на договора. Помещенията – апаратната и офиса, ще ползва съобразно предназначението им /!!!/

Защо му е на Христов апаратна?

Припомняме, че с Протокол от юни 2015г. Борис Кърчев вероятно самоволно и без подписи на другите двама съуправители дава съдържанието на апаратната на „Интернет груп“ ЕООД, купила електронно-съобщителната мрежа. Ако Протоколът е истински, то какво дава под наем Богданов на Христов?

В правата и задълженията на наемателя се упоменава изрично, че при повреди и посегателства, извършени от ТРЕТИ ЛИЦА върху наетите имоти, е длъжен да уведоми НЕЗАБАВНО наемодателя. Какво посегателство са очаквали и от кого?

Финалът на сагата е отворен.

%d0%b4%d0%be%d0%b3-%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d0%bc-1-%d1%81%d1%82%d1%80

%d0%b4%d0%be%d0%b3-%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d0%bc-3-%d1%81%d1%82%d1%80

%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%b3-%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d0%bc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани публикации:

Борис Кърчев, кандидатът на ГЕРБ за Парламента, с фирми-клонинги връща времето назад и печата неверни договори

Ето неистинските документи, съставени от Борис Кърчев, кандидата за депутат от ГЕРБ

ВАСИЛ САМАРСКИ: ТАМ, КЪДЕТО СВЪРШВА ИСТИНАТА И ДОКУМЕНТИТЕ, БИТУВАТ КЛЕВЕТИТЕ

ГЕРБ ВАЖНО! ПП ГЕРБ сигнализира ЦИК за серия закононарушения от медиите на Самарски

Б.Кърчев /ГЕРБ/ цака и рекламна агенция с 600 хил.лв. Стреми се за депутат с борчове за стотици хиляди левове

Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram