Казанлъчани откликнаха на зов за помощ, сега подават сигнал за възможни злоупотреби

Сигнал за злоупотреба със събирани от граждани лични средства, постъпили в банкова сметка за лечението на 73-годишния Васил Анастасов, получи редакцията на Presstv.bg. В статия от 17 март  ви разказахме за възрастния мъж, който след падане отвисоко е счупил тежко крака си и е на легло с памперси. Старецът живее сам в карловското село Кърнаре и оцелява благодарение на съседи и приятели. Но и те самите нямат финансовата възможност да съберат сумата от близо 2 хиляди лева, необходими за операцията и възстановяването на мъжа.

Кметът на село Кърнаре Боньо Бонев открива банкова сметка на името на Васил Серафимов Атанасов в банков клон в Карлово, а вече разбираме, че старецът е приет за лечение в старозагорска болница, където му предстои операция, а парите за нея осигурява непозната млада жена.

На апела на кметството в село Кърнаре да се помогне със средства за операцията на дядо Васил се отзовават десетки българи. Казанлъшки младежи също апелираха за помощ във Фейсбук и дори посетиха мъжа в родната му къща, а днес съобщават, че вероятно със средствата, предназначени за бай Васил, е възможно да бъде злоупотребено. Съмненията за това се пораждат от новината, че парите за операцията са осигурени от млада жена, а за финансовата помощ на добродетелите от цялата страна няма кой да потърси сметка.

Свързахме се с кмета на Кърнаре Боньо Бонев, който предоставя информация за набраните до момента средства по лечението и предвидените такива за възстановяването на Васил Анастасов. По думите на Бонев, никой няма да злоупотреби с парите от банковата сметка, която така и не стана ясно точно какви средства съхранява.

За 300 лв., донесени на ръка още в първите дни на зова за помощ, други 2000 лв., част от които ще бъдат израpходвани за възстановителния период, както и необходимите за операцията средства, поискани от болничното заведение, посочва в интервюто кметът Бонев. „Сумата е събрана достатъчно“, категоричен е той, като вероятно ще откаже ентусиазираните млади хора от Казанлък да дарят средства, тъй като нямало вече нужда от тях.

В звуковия файл чуйте още какво разказа за читателите на Presstv.bg кметът Боньо Бонев по случая с бай Васил от карловското село Кърнаре.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram