ВАСИЛ САМАРСКИ: ТАМ, КЪДЕТО СВЪРШВА ИСТИНАТА И ДОКУМЕНТИТЕ, БИТУВАТ КЛЕВЕТИТЕ

ПРАВО НА ОТГОВОР

от Васил Самарски, кандидат за народен представител в 44-то Народно събрание от „БСП за България” от 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район

ВАСИЛ САМАРСКИ: ТАМ, КЪДЕТО СВЪРШВА ИСТИНАТА И ДОКУМЕНТИТЕ, БИТУВАТ КЛЕВЕТИТЕ

Благодаря на ПП ГЕРБ за това, че ми дава трибуна в няколко регионални медии, като се възползвам от право на отговор на статията „ПП ГЕРБ сигнализира ЦИК за серия закононарушения от медиите на Самарски“, където е намесено и оклеветено името ми.

С благодарност приемам и твърдението в статията, че от Пламен Веселинов Йорданов – Председател на Областния предизборен щаб на ПП „ГЕРБ“ за област  Стара Загора, преупълномощен с пълномощно № 002 от 08.02.2017год. от Живко Веселинов Тодоров – Областен координатор на ПП „ГЕРБ“ за област Стара Загора, упълномощен с пълномощно № КО – Г 008 от 26.01.2017год. от Председателя на ПП “ГЕРБ“ Бойко Методиев Борисов, е подаден сигнал към ЦИК за публикации на www.presstv.bg, в които се разкриват поредица от доказателства с документи за закононарушения на кандидата за народен представител от ГЕРБ Борис Петков Кърчев от Казанлък.

Аз, Васил Самарски, питам:

  • Застава ли ПП ГЕРБ зад действията на кандидата си за депутат Борис Кърчев, който не е изпълнявал решения, постановени от българския съд?
  • Подкрепя ли ПП ГЕРБ погазването от Кърчев на закони и подвеждането от него на официални български институции?
  • Подкрепя ли ПП ГЕРБ участието на Кърчев в създаването на документи с невярно съдържание, които са използвани в съда?
  • Защо Борис Кърчев не подписа лично правото на отговор, сигналът до ЦИК и прессъобщението на ПП ГЕРБ?
  • Ще се откаже ли от участие в политиката Борис Кърчев, когато ви осъдя за клевета?

Ще се наложи да съдя подписалите публикацията, а Кърчев отново ще твърди, че други са свършили това лошо нещо вместо него!

В интерес на ИСТИНАТА в редакцията на www.presstv.bg не е постъпвал право на отговор за публикации нито лично от Борис Кърчев, нито от пълномощници на ПП ГЕРБ, както повелява Изборният кодекс.

По куриер е получено на 6 март 2017г. право на отговор от адв. Евгени Милушев, без съответното пълномощно от ПП ГЕРБ., от което да личи, че партията на Бойко Борисов се ангажира с написаното от адвоката и упълномощава Милушев да го тиражира в www.presstv.bg.

Въпреки това редактор на www.presstv.bg се свърза с адв.Милушев, за да уточни начина на публикуване по Изборния кодекс на написаното от него право на отговор, за което има звукови доказателства. Милушев повече не потърси редакцията. Ако е необходимо ще предоставя на ЦИК разговорите.

ИСТИНАТА, госпожи и господа, е във ФАКТИТЕ И ДОКУМЕНТИТЕ.

Редакцията на www.presstv.bg изнесе само няколко факта, базирани на документи, за действията и поведението на Борис Кърчев за времето, когато е управител на „Би Би Си Кейбъл“ ООД.  Спрямо тези факти реагира ПП ГЕРБ.

Това е ИСТИНАТА в документите, постановени от българските съдилища: арбитражни, районни, окръжни, апелативни и техните решения. Затова и истината боли. Но благодарение на ПП ГЕРБ сега тя стигна и до ЦИК и до Вас.

Искрено се надявам, че и бъдещите публикации на  www.presstv.bg ще развълнуват ПП ГЕРБ още повече. Надявам се този път да ги препрати не само към регионалните медии и ЦИК, но и към прокуратурата, защото има още по-шокиращи факти и документи за погазването на българското право от Борис Кърчев.

Вижте документите тук: Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

Припомням само, че местният телевизионен канал Пресс ТВ бе спрян от Би Би Си Кейбъл, по времето, когато кабелният оператор се управляваше от Борис Кърчев, а на екипа бе поставен ултиматум да се изнесе при заплахата, че в противен случай ще бъде спряно електрозахранването. За това има документ, който все още не е публикуван.

Не само, че договорът бе едностранно нарушен от Кърчев и съдружници, за което бяха осъдени, но и казанлъчани бяха лишени от местната телевизия, чието излъчване бе БЕЗПЛАТНО, предоставено от СД „Вис виталис-Самарски и сие“ на Би Би Си кейбъл. Сериозно непознаване на законодателството, свързано с авторските права, демонстрират авторите на правото на отговор. Кабелните оператори, господа, плащат на създателите на програмата, а не обратното. През всичките десет години „Би Би Си кейбъл” ООД с управител Борис Кърчев събираше такси всеки месец от гражданите на Казанлък и региона за да гледат те и PRESS TV, така че благотворителното действие е било от страна на медията, а не на Борис Кърчев. „Би Би Си кейбъл” ООД не е плащало нито лев от събраните такси на PRESS TV.

Вижте документите тук: Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Как ще коментират от ПП ГЕРБ нарушаването на съдебна заповед от Кърчев?

Как Борис Кърчев ще коментира, че умишлено оставя дружеството Би Би Си Кейбъл ООД със задължения над 735 хил. лв., като преди това декапитализира дружеството, въпреки съдебна забрана за разпореждане с недвижимите имоти на кабелния оператор?

Вижте документите тук: Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Интересни обяснения се очакват още: за продажбата на мрежата от Би Би СИ Кейбъл; за сделка за продажбата на запориран имот, обявена от съда за недействителна; за умишлено създадената мрежа от фирми за заблуда на правосъдието и вероятно данъчните власти; за подправени документи, предоставени на съда, макар че Борис Кърчев досега бяга от изявления. Избягал е и този път. ПП ГЕРБ му адвокатства.

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Избирателите очакват отговори.

След като ПП ГЕРБ и кандидатът й за депутат не желаят да ги дадат, остава разследващата журналистика, която може да извади факти и документи наяве!

Квалификациите по мой адрес и по адрес на на www.presstv.bg не подлагам на коментар. Там, където няма документирана истина, битува клеветата. А тя се наказва в съда.

Правото на отговор е написано във връзка с пази публикация:

ГЕРБ ВАЖНО! ПП ГЕРБ сигнализира ЦИК за серия закононарушения от медиите на Самарски

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram