Б.Кърчев /ГЕРБ/ цака и рекламна агенция с 600 хил.лв. Стреми се за депутат с борчове за стотици хиляди левове

Още един изпълнителен лист е издаден и още един запор е наложен върху имота, продаден от Би Би Си Кейбъл на Кърчев and co. на …Би Би Си Кейбъл на Кърчев and co. По него претенцията е за 600 000 лева. И е от рекламна агенция.

 

В няколко материала през последните дни Пресс ТВ публикува фрапантни подробности от „бизнес-кариерата” на кандидата за депутат Борис Кърчев /ГЕРБ/ от Казанлък. Разкритията на екипа ни разбулват действията му вероятно съзнателно предприети за ощетяване на държавата откъм данъци в особено сериозно размери, както и нанасяне на вреда на конкретни юридически лица.

Вече разказахме с документи и в хронология как Кърчев и съдружниците му от Би Би Си Кейбъл ООД /бившият кабелен оператор в Казанлъшко/ продават имот под съдебен запор. И го продават на …себе си.  Чрез елементарна схема, уловена в процеса на съдебните дела. Явно, за да не удовлетворят финансов иск за 135 000 лв. към СД Вис-виталис-Самарски и сие.  Искът е неустойка за това, че кабелният оператор без предупреждение спира излъчването на местната телевизия Пресс ТВ през лятото на 2015г. и нарушава едностранно договор със събирателното дружество „Вис виталис- Самарски и сие“, собственик на спряната телевизия. За което през август 2016г. съдът издава Изпълнителен лист.

Имотът представлява бившите селения на Би Би Си Кейбъл в Битовия комбинат на Казанлък.

Докато СД „Вис виталис –  Самарски и сие“ предприемат съдебни действия, се оказва, че собствениците на кабелния оператор Борис Кърчев и компания са заложили имота още през януари  2015г. /!/ срещу заем за 600 000 лева от софийска рекламна агенция, за това има запис на заповед. Кърчев и съдружници на 6 януари 2015 г.взимат заема от 600 хил.лв. и се задължават да го върнат четири месеца по-късно, това обаче не се случва и рекламната агенция тръгва да си търси парите и също като Самарски и сие запорира имота. Агенцията тръгва по своя път на съдебно претендиране и получава Изпълнителен лист. Имотът обаче въпреки съдебната възбрана междувременно е продаден от съдружниците и Кърчев на…Кърчев и съдружниците, купувачът и продавачът са едни и същи хора, за което писахме подробно. Тоест имотът е техен и към момента. Нищо, че две фирми са прецакани, а съдът го потвърждава.

Нещо повече: рекламната агенция доказва гешефта и получава решение на Старозагорския окръжен съд, че сделката с продажбата на имота е недействителна. Без право на обжалване. Тази фирма също дири своите пари все още, макар решението за нелегитимната сделка да е от 18 август 2016г.

res

rs-1

 

 

 

 

 

 

За аферата как се продава имот на себе си и то под запор вече разказахме, любопитно е как Би Би САТ ООД, създадена на 1 ноември 2012г. и различна от Би Би Си Кейбъл, но с едни и същи съдружници, само за ден, на 11 септември 2015 г. се превръща в БОГДАНОВ ИНВЕСТ ЕООД. И наследява ЕИК на първата! Само няколко дни по-късно предрешената Би Би Би Си САТ в БОГДАНОВ ИНВЕСТ ЕООД придобива запорирания имот/!/

tr

tr1

 

 

 

 

 

Очевидно е по документите, че е с една единствена цел – да придобие имот под запор. Т.е. да влезе в ролята на купувач. Макар продавачите и купувачите да са едни и същи физически лица, влизащи и излизащи от безброй фирми. За този октопод документите от Търговския регистър не са достатъчни. Пресс ТВ откри и притежава и други, предстои да ги публикуваме.

Днес Кърчев и компания дължат пари на две дружества. 135 000 лв. на Самарски и сие и едни други 600 000 лева на рекламната агенция. Общо 735 000 лева. Това е де юре. Де факто вземането на заем от рекламната агенция и развоят след това създават редица съмнения каква е истинската цел. Екипът на Пресс ТВ ще вдигне завесата за истинската причина в следващ материал. Дали Кърчев ги е завлякъл или и това е пунктуално планирана маневра?

Парадоксалното е, че кандидатът за депутат е оглушал и ослепял за решенията на българския съд. Дължи пари до тук на две фирми без да включваме и други съдебни дела за нарушени авторски права за излъчване, заведени от национални медии.

В същото време Борис Кърчев /ГЕРБ/се е устремил към парламента, където се готви да пише закони и да настоява за тяхното спазване.

На съвестта на Кърчев тежат и още по-недопустими практики, свързани със заобикаляне, прескачане и незачитане на българското право, в ръцете са му цял куп копия, наточени, за да пробожда голото тяло на Темида /на снимката/.

Пресс ТВ разполага с документи и свидетелски показания и предстои да осветли и други безогледни гешефти на Борис Кърчев и неизменната му компания от съдружници. Продължаваме разплитането на далаверите.

Очаквайте скоро поредните разследвания на екипа на Пресс ТВ!

Свързани новини:

Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram