Б.Кърчев /ГЕРБ/ цака и рекламна агенция с 600 хил.лв. Стреми се за депутат с борчове за стотици хиляди левове

0
4825

Още един изпълнителен лист е издаден и още един запор е наложен върху имота, продаден от Би Би Си Кейбъл на Кърчев and co. на …Би Би Си Кейбъл на Кърчев and co. По него претенцията е за 600 000 лева. И е от рекламна агенция.

 

В няколко материала през последните дни Пресс ТВ публикува фрапантни подробности от „бизнес-кариерата” на кандидата за депутат Борис Кърчев /ГЕРБ/ от Казанлък. Разкритията на екипа ни разбулват действията му вероятно съзнателно предприети за ощетяване на държавата откъм данъци в особено сериозно размери, както и нанасяне на вреда на конкретни юридически лица.

Вече разказахме с документи и в хронология как Кърчев и съдружниците му от Би Би Си Кейбъл ООД /бившият кабелен оператор в Казанлъшко/ продават имот под съдебен запор. И го продават на …себе си.  Чрез елементарна схема, уловена в процеса на съдебните дела. Явно, за да не удовлетворят финансов иск за 135 000 лв. към СД Вис-виталис-Самарски и сие.  Искът е неустойка за това, че кабелният оператор без предупреждение спира излъчването на местната телевизия Пресс ТВ през лятото на 2015г. и нарушава едностранно договор със събирателното дружество „Вис виталис- Самарски и сие“, собственик на спряната телевизия. За което през август 2016г. съдът издава Изпълнителен лист.

Имотът представлява бившите селения на Би Би Си Кейбъл в Битовия комбинат на Казанлък.

Докато СД „Вис виталис –  Самарски и сие“ предприемат съдебни действия, се оказва, че собствениците на кабелния оператор Борис Кърчев и компания са заложили имота още през януари  2015г. /!/ срещу заем за 600 000 лева от софийска рекламна агенция, за това има запис на заповед. Кърчев и съдружници на 6 януари 2015 г.взимат заема от 600 хил.лв. и се задължават да го върнат четири месеца по-късно, това обаче не се случва и рекламната агенция тръгва да си търси парите и също като Самарски и сие запорира имота. Агенцията тръгва по своя път на съдебно претендиране и получава Изпълнителен лист. Имотът обаче въпреки съдебната възбрана междувременно е продаден от съдружниците и Кърчев на…Кърчев и съдружниците, купувачът и продавачът са едни и същи хора, за което писахме подробно. Тоест имотът е техен и към момента. Нищо, че две фирми са прецакани, а съдът го потвърждава.

Нещо повече: рекламната агенция доказва гешефта и получава решение на Старозагорския окръжен съд, че сделката с продажбата на имота е недействителна. Без право на обжалване. Тази фирма също дири своите пари все още, макар решението за нелегитимната сделка да е от 18 август 2016г.

res

rs-1

 

 

 

 

 

 

За аферата как се продава имот на себе си и то под запор вече разказахме, любопитно е как Би Би САТ ООД, създадена на 1 ноември 2012г. и различна от Би Би Си Кейбъл, но с едни и същи съдружници, само за ден, на 11 септември 2015 г. се превръща в БОГДАНОВ ИНВЕСТ ЕООД. И наследява ЕИК на първата! Само няколко дни по-късно предрешената Би Би Би Си САТ в БОГДАНОВ ИНВЕСТ ЕООД придобива запорирания имот/!/

tr

tr1

 

 

 

 

 

Очевидно е по документите, че е с една единствена цел – да придобие имот под запор. Т.е. да влезе в ролята на купувач. Макар продавачите и купувачите да са едни и същи физически лица, влизащи и излизащи от безброй фирми. За този октопод документите от Търговския регистър не са достатъчни. Пресс ТВ откри и притежава и други, предстои да ги публикуваме.

Днес Кърчев и компания дължат пари на две дружества. 135 000 лв. на Самарски и сие и едни други 600 000 лева на рекламната агенция. Общо 735 000 лева. Това е де юре. Де факто вземането на заем от рекламната агенция и развоят след това създават редица съмнения каква е истинската цел. Екипът на Пресс ТВ ще вдигне завесата за истинската причина в следващ материал. Дали Кърчев ги е завлякъл или и това е пунктуално планирана маневра?

Парадоксалното е, че кандидатът за депутат е оглушал и ослепял за решенията на българския съд. Дължи пари до тук на две фирми без да включваме и други съдебни дела за нарушени авторски права за излъчване, заведени от национални медии.

В същото време Борис Кърчев /ГЕРБ/се е устремил към парламента, където се готви да пише закони и да настоява за тяхното спазване.

На съвестта на Кърчев тежат и още по-недопустими практики, свързани със заобикаляне, прескачане и незачитане на българското право, в ръцете са му цял куп копия, наточени, за да пробожда голото тяло на Темида /на снимката/.

Пресс ТВ разполага с документи и свидетелски показания и предстои да осветли и други безогледни гешефти на Борис Кърчев и неизменната му компания от съдружници. Продължаваме разплитането на далаверите.

Очаквайте скоро поредните разследвания на екипа на Пресс ТВ!

Свързани новини:

Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here