Жива верига срещу гаражи в Казанлък

Живеещите в блок 27 на казанлъшкия квартал „Изток“ са решени да не допуснат поставянето на метални гаражи пред домовете им. Преместването на гаражите е инициирано от Общината. Хората правят подписка с възражение и ще останат пред блока, докато от администрацията не преосмислят решението си да разположат металните контейнери насред улицата.

Малко преди 14:00 часа и след намесата на екип на Пресс ТВ от Община Казанлък съобщиха, че е спряно преместването на гаражите на въпросното място на ул.“Толиати“.

Оттам посочиха още следното: „Общината се съобразява с желанията на жителите в ж.к.“Изток“ и ще търсим друго решение. Преместването се прави по схеми, одобрени от главния архитект на Общината Георги Стоев, който днес се е срещнал на място с недоволните граждани, заедно с ст. инспектор Тодор Николов, ръководител на КАТ Казанлък и директора на Общинско предприятие „Балканинвест“ЕООД Петко Карагитлиев. Те са изслушали недоволството на гражданите и заедно са решили процесът по преместването на гаражните клетки да продължи на друго място, което предстои да бъде определено.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram