Арестуваха рецидивист с 14 присъди

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо 25-годишния Иван Г., от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за отнемане на чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс. До момента е установено, че на 12 февруари 2016 г. в гр. Стара Загора Иван Г. е отнел черен калъф за документи, с намиращите се в него лични документи, банкови карти и пари – сумата от 60 лева, от владението на 60-годишния собственик. Той влязъл в дома на пострадалия през незаключена входна врата.

До момента Иван Г. е осъждан 14 пъти за извършени престъпления от общ характер – предимно кражби. Излязъл е от затвора на  23 декември 2015 г. след изтърпяване на предходно осъждане.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – гр. Стара Загора се установява съпричастността на Иван Г. към извършването на подобни кражби на територията на гр. Стара Загора в периода 9 януари 2016 година до 12 февруари 2016 година.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван Г. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Иван Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

18 февруари 2016 г.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram