Вторият в листата на ГЕРБ се нуждае спешно от имунитет?

Близки до офиса на ГЕРБ съобщиха в МГ „Вис виталис” за окончателната  подредба на листата с кандидат-депутати за следващия парламент, с които част от членовете на казанлъшката структура не били съгласни. Броженията настъпили след като се разбрало, че вторият в листата е фаворит на малцина и имал спешна нужда от имунитет и затова го нареждат на предна позиция.

„Всички подходящи останаха на заден план, не спорим за водача, който ще бъде от Стара Загора, той е уважаван член на ГЕРБ, но за вторият в листата – категорично сме против, голяма част от нас няма да гласуват на тези избори”, съобщиха медийните източници. По думите им покровителстваният си служил с „мутренски” похвати, известни на полицията – заплахи, измами, неплатени сметки към държавата, задължения към фирми, неспазване на договори, използване в съда на подправени документи и с невярно съдържание и др. Според тях „видният” избраник за втората позиция в кандидатската листа очаквал да приключи дълговлачено досъдебно производство за крупна кражба.

„Безспорно човекът е  изобретателен и виден специалист, затова не му се отказва позиция в нашите редици за краткото си пребиваване. На нас ни е ясно, че от момента на регистрирането на листата, в която е включен кандидат-депутатът получава имунитет. Явно имунитетът му е особено необходим”, коментираха гневно хора от ГЕРБ, които считат, че това подлежи на финансова отплата. Те смятат, че бързото му израстване като гербаджия от лятото на 2015г. е свързано с други нива в партията, които имат интерес от партньорството му в земеделски бизнес, свързан с полетата край  Института по розата.

„След като човек избира да бъде пред очите на народа и да носи отговорност за държавата, нека си носи отговорността и за постъпките в частния живот. С този прозрачен ход си гарантира спасение от правоохранителните органи”, категорични са ГЕРБаджиите, търсещи справедливост.

Несъгласните с листата обясняват, че хората искат да видят вече чисти лица, авторитети, а не  такива, които да отговарят на сбърканото предизборно мото на ГЕРБ: „Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!”

В поредица от статии ще ви запознаем отблизо с „видимите резултати“ и „страховете“ на втория в листата с кандидат-депутати на ГЕРБ.

Бавят листата на ГЕРБ в района заради съмнителни кандидати?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram