Доц.Баева застана начело на Института по розата, ексдиректорът му Чаушев излезе в болнични

Официално вчера следобед е бил представен на екипа новият директор на Института по розата в Казанлък доц. Ганка Баева, съобщиха източници оттам.

Лично председателят на Селскостопанската академия проф.Тотка Трифонова е въвела в длъжност доц.Баева. Проведена е била среща с научното звено. Бившият вече директор доц. Георги Чаушев е в болнични, узна нашият екип.

През последните няколко години, по време на ръководството на Чаушев, Институтът се раздираше от скандали, бяха бракувани стотици декари с маслодайна роза, уволнени бяха служители от сектора „Наука“, заговори се за ощетяване на Института и корупция, неглижирани бяха звена и дейности.

В поредица от наши материали разказахме за смущаващи факти от вътрешността на единствения по рода си институт не само у нас.

Още в края на 2015 г. доц.Чаушев заяви пред наш екип, че „вече няма Институт по розата, ще има институт по храстите“. Това му изявление бе направено година и половина, след като той зае поста на директор, а представянето му на позиицята бе направено незнайно защо не от ССА, а от кмета Галина Стоянова.

Вижте тук:

Чаушев: Вече няма институт по розата

С назначаването на доц Баева, след проведен конкурс, който тя спечели миналия месец, работещите в НИРЕЛК, се надяват да спрат раздорите и да бъде възстановена репутацията на една от емблемите на Казанлък.

На снимката: Доц.Чаушев си отива

chaushev-696x341

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram