Лидерът на съветниците от БСП пита: Как и кой чисти снега в община Казанлък?

Кметът на Казанлък Галина Стоянова да отговори как се чисти община Казанлък от снега и как е определена фирмата за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа.  Това пита председателят на групата съветници на БСП Пламен Караджов. Той внесе питане с най-актуалните въпроси на казанлъчани за непочистените и окаяни казанлъшки улици и труднопроходими пътища между населените места в снежните януарски дни.

„Гражданите искат да знаят кой отговаря и контролира снегопочистването, каква е  законовата процедура, с която е поканена единствената фирма-изпълнител за зимното поддържане на градската пътна мрежа в община Казанлък за 2016г./2017г.”, каза Караджов.  Той пита има ли  фирмата, с която е подписан договор за четвъртокласната пътна мрежа, специализирани коли  и   какво представлява посочената цена на 4 броя комбинирани снегопочистващи машини (19 600 лв. без ДДС на месец)  –  вноска за закупуването им ли е или е наем за престой. Караджов очаква Общината да представи  талон за собственост или договор за наем, както и информация кой чисти улиците на град Казанлък.

Общинският съветник е изискал констативните протоколи на контролиращите качеството на извършените дейности по зимното поддържане и снегопочистване на четвъртокласната и градската пътна мрежа в община Казанлък за  осем дни (6, 7, 8, 11, 12, 16, 17 и 18 януари т.г.). Старейшините на БСП очакват да чуят  колко струва снегопочистването в общината по дни и колко е общо стойността към датата на заседанието на ОбС, считано от 1 януари.

Питането, направено съгласно  чл. 33, ал.1, т.4 и ал. 2 от ЗМСМА във връзка с чл. 107 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Казанлък, е в прикачения файл.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram