Кметът Бесоолу решава проблема с паркирането в Павел баня

Решаването на проблема с паркирането в Павел баня е неизбежно, категоричен е новоизбраният кмет на общината Иса Бесоолу.

За преодоляване на трудностите с престоя на автомобилите в курортния град, кметът и екипът му направиха първите постъпки – през почивните дни Бесоолу и неговите заместници огледаха празни общински терени, подходящи за вероятни нови общински паркинги.

Общинската управа планира до две години да бъдат изградени нови общински терени за паркиране, както за жителите на града и района, така и за гостите.

Въвеждането в Павел баня на платено, паралелно с безплатното паркиране, е съвременна мярка, която освен да създаде ред в организирането на движението и паркирането на автомобилите, се очаква да стане и допълнителен източник на приходи. Таксите от платеното паркиране ще бъдат нов начин за увеличаване на местните постъпления в общинския бюджет.

На снимката: Кметът Иса Бесоолу, придружаван от заместника му Шендоан Халит, на обиколка из Павел баня в търсене на нови терени за паркиране

Снимка: Община Павел баня

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram