Христиан и Виктория станаха 13-и в света

Чаровните казанлъшки спортисти Христиан Въгляров и Виктория Петрова завършиха участието си в световното първенство в столицата на Латвия – Рига, с 13-то място от общо 63 двойки, шампиони на своите държави при юноши старша възраст. Христиан и Виктория играха на полуфинал и представиха достойно страната си и град Казанлък в най-силното за годината международно състезание по спортни танци. Техни треньори са Николай Тенев и Антония Каярова („Киара-Н“ Казанлък), и Ангел Александров.

Другата българска двойка, представител на пловдивски клуб, остана на 31-о място.

Година по-рано, Христиан и Виктория записаха най-доброто представяне за българска двойка, състезавала се на Световно първенство по спортни танци за юноши старша възраст в дисциплина „стандарт“, като станаха 11-и в Румъния.

Танцовата ни двойка стартира сезона с летящ старт през януари в Испания. При жестока конкуренция на двойки от цял свят, българчетата са бронзови медалисти в „DanceSport Cup Benidorm“, Junior II в стандартните танци. Христиан и Виктория пребориха конкуренция от 17 двойки, за да стигнат до финала и завършат на почетната стълбичка.

В Thessaloniki Dance Festival 2019 през април, в Гърция, Христиан Въгляров и Виктория Петрова завоюваха златен и сребърен медал в стандартните танци, а през август казанлъшката танцова двойка се представи блестящо и в международния турнир German Open Championships в Щутгард. Смесената двойка на „Киара-Н“ и пловдивския „Алекс“ събра погледите в открития турнир на Германия, влезе на четвъртфинал и от 118 участници в групата Джуниър 2 на „стандарт“ завърши със 17-то място, при огромна конкуренция на състезатели от Русия и балтийските републики, които са сред водещите сили в този спорт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram