Деко Григоров: Смятам, че това са грозни инсинуации, които нямат реални основания

Във връзка с медийни изяви на вицепрезидента на БФВолейбол Любо Ганев, кандидат за президент, в които бе намесено името на изпълнителния директор на ВК „Казанлък“ Деко Григоров, от клуба разпространиха позиция относно твърденията, че вероятно казанлъчанинът ще наследи Данчо Лазаров на поста председател на УС на БФВ. Григоров е член на УС на Федерацията, заедно с президента на „Казанлък Волей“ Васил Аргиров.

Публикуваме без редакторска намеса позицията, огласена от Деко Григоров, в която той отрича да има апетит към ръководната позиция във волейболната централа.

„Напоследък лоши съветници около моя уважаван колега и вицепрезидент в БФволейбол Любо Ганев му втълпяват абсурдни и неверни неща относно моята личност. В тази връзка искам да заявя:

 – Никога, никой под каквато и да е форма не ми е предлагал да се кандидатирам за поста председател на УС на БФВ.

 – Не съм имал намерения и никога няма да имам да се кандидатирам за такъв важен и отговорен пост като председател на УС на БФВ.

 – Смятам, че тоза са грозни инсинуации, които нямат реални основания

Всички знаят, че се занимавам само и изключително с женското направление у нас. Работя за волейбола и много съм дал за него. Като регионален отговорник успях да спомогна изключително за развитието на волейбола в целия регион Странджа (клубовете от Югоизточна България). Когато преди време започнах своята дейност, нивото в региона бе нула, а сега участваме редовно на финали на държавни първенства за всички възрасти. През тези години чрез много работа и всеотдайност спомогнах за утвърждаването на Казанлък като голям волейболен център на България в женското направление.

Мога с гордост да кажа, че в голяма степен моя е заслугата за изграждането на волейболен клуб в Стара Загора, като така се върнаха традициите в този спорт в града. За малкото време от основаването му в клуба вече има над 150 деца, като се участва в първенствата от календара на БФВ за всички възрасти при подрастващите. Със съдействието на кмета Живко Тодоров Берое се превърна в един от водещите клубове в женското първенство на България. Може вече и да не съм в управата на клуба, но  този клуб е като мое дете и винаги ще милея за него.

През тези години вложих цялата си енергия за развитието на женското направление във волейбола. Никога не съм взимал пари от волейбола, напротив давал съм и ще продължа да го правя. Защото го правя от любов към този спорт. Ако моите колеги преценят, че съм полезен, ще продължа да работя и за в бъдеще, ако не ще се оттегля. Никога никой не съм обидил и нямам намерение да го правя. Целите ми са да работя за най-доброто в българския волейбол.

Вече сме в края на годината и наближава Коледа. Във връзка с това, искам да поздравя всички състезатели, треньори, деятели и приятели на волейбола с идващите светли празници. Пожелавам им много здраве и нека има много радост и мир в душите и сърцата на всички.“ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram