Казанлъшки ММА бойци взеха медали и на граплинг

Успешен дебют в състезание по граплинг направиха представителите на „Brothers Gym“ Тенчо Караенев и Дориан Дерменджиев. Бойците от Казанлък, със сериозни постижения в ММА, направиха силно представяне, въпреки че в последните години се отдръпнаха от турнирите, за да създадат своя школа. В нея днес обучават бъдещи състезатели на клуба в различни възрасти – деца, мъже и жени.

На турнир по граплинг в София, в който се включиха представители на българския ММА елит, участваха близо 300 състезатели, а бойците ни стигнаха до отличията още от първата си поява на ринга в това ново и за двамата предизвикателство. При това, се пуснаха на степен за напредналост „лилави колани“, която е най-високата за това състезание.

Световният вицешампион по аматьорски ММА от 2015 г. Тенчо Караенев изигра 4 срещи и завоюва златен и бронзов медал (категория над 97 кг. и абсолютна категория). Балканският шампион по ММА Дориан Дерменджиев игра три срещи и завърши с 2 бронзови медала (категория 85 кг. и абсолютна категория).

Сред победените от тях на ринга са български национален състезател по Джудо и представител на Бразилия (черен колан).

Граплинг е общо название на всички бойни изкуства (или части от тях) занимаващи се с бой на земя. Названието граплинг произлиза от английската дума grapple, която означава – боря се, сграбчвам.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram