Без дъжд

Днес след временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно от запад отново ще се заоблачи. Вечерта в северозападните райони, а през нощта срещу петък на много места и в останалата част от страната ще превали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и температурите ще се повишат. Максималните ще бъдат между 9° и 14°, а в районите в близост до северните склонове на планините и в Югоизточна България до 17°, в София около 15°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и до вечерта в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, а над 2000 метра – слаб сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, около обяд временно ще намалее, но през нощта срещу петък отново ще се увеличи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14°-17°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram