Румен Петков експериментира с „Интерпретации“ в нова изложба

Изложба „Интерпретации“ на Румен Петков се открива в Деня на християнското семейство, на Въведение Богородично.

„Използвам рисунката като помощно средство при създаването на нова композиция или като опит да „запиша” идеи и хрумвания за картини. Не съм показвал досега рисунки като самостоятелна форма. Тази идея ме развълнува, почувствах я като предизвикателство. Как би изглеждала една такава колекция? Не само любопитството ме мотивира за създaването на рисунките. От няколко години прaвя скулптури от месинг и стъкло. Пластиките, в които са вградени цветни стъкла, си кореспондират с ахроматичните графични изображения със сдържани цветни акценти“, казва за проекта си казанлъшкият художник.

„Тази изложба е повод да покажа две нови и непознати за вас посоки от работата ми през последните години. “Интерпретации“, защото в графиките и в пластиките често повтарям теми и композиции, променям някои от условията. Сменям материалите, третирането на формата и експонирането. Един и същ обект придобива нов и неочакван смисъл и въздействие. Проявяват се различия във визията, които стимулират интереса към още експерименти“, пише Румен Петков.

Изложбата „Интерпретации“ може да бъде разгледана от 21 ноември до 16 декември. Откриването е утре, от 17.30 ч. в Художествената галерия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram