Откриват плочата в памет на Емо Рачев тази събота

На 23 ноември, когато е последният домакински двубой за есента на ФК Розова долина“, от 13.00 часа, близки, приятели, съотборниците на футболиста Емил Рачев, се събират на стадион „Севтополис“ за откриването на паметната плоча в негова чест. Тя ще бъде поставена в южния край на източната фасада на сградата, в близост до стълбището и ще гледа към терена, където водеше своите битки в първенството на „Розите“ талантливият ни футболист.

Предложението да бъде поставена паметна плоча на стадион „Севтополис“ получи одобрението на общинските съветници на редовната им сесия през септември. Два месеца по-рано, на 26 юли, за целта бе инициирана гражданска подписка, подкрепена от близо 1600 наши съграждани.

Плочата е закупена от приятелите и съотборници на Емо от ФК „Розова долина“.

Емил Рачев почина преди година, на 27 август, едва на 28 години. В годините бе състезател на „Берое“, „Нафтекс“, ФК „Верея“, „Мастер“, „Черноморец“, Поморие, ПФК „Бургас“, „Нефтохимик“ Бургас, „Academica do Lobito” и част от „Розова долина“ до последните си дни.

След като се почетат своя приятел и съотборник, казанлъшките футболисти ще приемат на стадион „Севтополис“ тимът на ФК „Ямбол-1915“ – Ямбол за последен двубой преди зимната пауза. Началото на срещата е от 14.30ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram