Вълци нападнали младежи над Калофер, успели да се спасят

Мъжете, туристи на 25 и на 26 години, са потеглили от град Калофер към връх Ботев в неделя около обяд, като метеорологичните условия не са били подходящи за туризъм. Преживели са истински кошмар – срещнали са вълци, паднали са в пропаст, зъзнели часове наред в река, съобщи Нова телевизия. Те са се движили по зимната пътека към върха, а близо денонощие са бедствали в Стара планина, над Калофер.

Екшънът се е разиграл в нощта срещу вторник. Няколко планински спасители са участвали в акцията по издирването.

„В посока заслон Маринка, до един изоставен трафопост двамата туристи се натъкват на вълци. Панически започват да бягат назад. Така те попадат в улей, който минава през много пресечена местност”, разказа кметът на Калофер Румен Стоянов.

Единият от тях успял някак да се задържи, върнал се по маркировката и се качил до връх Ботев. Другият политнал надолу и паднал до реката. По-късно е намерен от спасителите.

Времето в този период от годината става опасно в планината, особено под връх Ботев, където не веднъж са ставали инциденти с туристи. Не рискувайте да правите преходи в лошо време, съветват опитните планинари.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram