Приемат документи на кандидат-потребители за услугата „Патронажна грижа“

От днес се приемат документите на желаещите да ползват здравно-социалната услуга „Патронажна грижа“, съобщи Община Казанлък. По проекта ще бъде извършена индивидуална оценка на потребностите на лицата, подали заявления, въз основа на която ще се формира индивидуален план за ползване на безплатната услуга. Предоставянето на почасови здравно-социални услуги на нуждаещи се лица ще започне от 01.02.2020 г. и ще е с продължителност година.


Предстои да бъдат наети медицински и социални специалисти, рехабилитатор и психолог, които да спомогнат за създаване на условия за независим и достоен живот на възрастните хора и хората с увреждания, обгрижвани по проекта.
Срокът за подаване на документи е до 27.11.2019 г., сряда, включително.
Допустими лица за включване в проекта са възрастни хора, навършили 66 години, с ограничения или невъзможност за самообслужване и хора с увреждания.

Образците на необходимите документи за кандидатстване за потребители на услугата „Патронажна грижа“ могат да бъдат свалени от интернет страницата https://www.kazanlak.bg/page-9322.html или да се получат на място в сградата на Домашен социален патронаж, гр. Казанлък, ул. „Отец Паисий Хилендарски“ № 3, както и в сградата на Община Казанлък, бул.„Розова долина“№ 6, в отдел „Стратегическо планиране и проекти“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram