Отборът на училище „Кулата“ спечели турнира „Малки Великани“ за зона Стара Загора

В продължение на месец – от края на октомври до края на месец ноември в цялата страна се провеждат серия от волейболни турнири с участието на ученици от 5 и 6 клас.

Застрахователна компания, със съдействието на БФ по Волейбол, “ЛЕВСКИ-Спорт за всички”, общините Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Разлог, Русе, София и Стара Загора организира националната верига турнири по мини-волейбол “Малки Великани“ 2019.

За Купата на зона Стара Загора на 13 ноември се състезаваха 15 училищни отбора, като децата на ОУ „Кулата“ бяха единствени представители на община Казанлък. В турнира участваха училища от областите Стара Загора, Кърджали и Хасково.

Казанлъшките ученици, водени от преподавателя по спорт Съби Кафеджиев и треньора по волейбол от школата на „Казанлък Волей“ Тони Илиев, завоюваха купата, побеждавайки в шест срещи, без загубен гейм. Малките волейболисти от Казанлък играха на полуфинал срещу съперници от Кърджали, а на финала биха с 2:0 СУ „Пейо Яворов“ от Чирпан.

С победата си в състезанието възпитаниците на „Кулата“ се класираха за финалния кръг на турнира в Разлог на 29 и 30 ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram