В съда броиха бюлетини по делото на Радевски

До 20 ноември Административният съд в Стара Загора се очаква да се произнесе по делото за касиране на вота за кмет на Община Павел баня. На второто заседание бяха изслушани 5 свидетели и извършено ръчно преброяване на бюлетините от избирателната секция в село Осетеново, посочва радио Стара Загора.
Делото срещу изборните резултати е образувано по жалба на загубилия кандидат на ВМРО Станимир Радевски, който твърди, че резултатите в протоколите на СИК на територията на Община Павел баня и обявения от ОИК резултат от проведения избор, не отразяват действителната воля на избирателите.

Днес под полицейска охрана в залата на съда са били донесени чувалите с бюлетини от всички 22 секционни избирателни комисии в Павелбанска община. В съдебната зала се извърши ръчно преброяване на бюлетините за кмет на общината в изборна секция №20 – село Осетеново.  Искането бе заради множеството поправки, нанесени в протокола и най-вече да се провери разминаването между числово изписаните 247 гласа за кандидата с номер 55 и отразяването с думи изписано като 24 и допълнително добавеното 7. При ръчното преброяване на бюлетините се установи, че действителните гласове за кандидата с  номер 55 – Иса Бесоолу в тази секция са 247, а за кандидата с номер 34 – Станимир Радевски гласовете са 43.

Защитата на Станимир Радевски настоя за ръчно броене в още 12 от секциите, в които има извършени поправки в протоколите, но съдът не уважи искането.

В срок до 15-и ноември страните по делото трябва да депозират пред съда аргументите си в писмена защита, след което се очаква най-късно в сряда следващата седмица съдия Михаил Русев да се произнесе с решение.

Източник и снимка- Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram