Гимнастичките на Казанлък с много медали от международен турнир в София

С нови медали и купи грациите на СК по художествена гимнастика „Розова долина“ загряха за предстоящите турнири и Държавно първенство в края на ноември. Момичетата на Мариана Ламбова и Милена Калайджиева участваха в тридневен международен турнир по художествена гимнастика „Viktoria CUP“ в София. Грациите от Казанлък се представиха достойно в първо издание на надпреварата, в което участваха над 500 гимнастички от 7 държави.

При най-малките, златен медал спечели Йоана Митова (2013 г.) за съчетание без уред в А категория. Божидара Деребеева (2012г.) пък взе златото в надпреварата без уред, Б лайт категория.

Валентина Карацанова (2011г.) е носител на сребърен медал от съчетание с въже в А категория.

Никол Карагьозова (2008г.) взе злато в надпреварата на обръч в Б лайт категория, а Елеонора Буковска (2008г), в същата категория, на обръч е с второ място. Никол Братованова (2008г) завърши осма на съчетание с въже в Б категория.

Виктория Паскова (2007г.) е 8-ма на съчетание без уред в Б категория.

Златни медали печелят Йоана Добрева (2006г.) – на топката в Блайт категория и Никол Илучева (2004г.) – в категория Б лайт, на съчетание с топка. Кристина Гитева (2004г.) стана втора на топка.

Неделина Неделчева (2005 г.) се пребори за среброто и стана втора в многобоя в Б категория. На съчетание с бухалки тя взе злато, а с топка е на второ място.

В престижната А категория Кристина Попова (2004г) спечели 4 медала: 3 място в многобой, на топка и на бухалки и сребърен медал на въже.

Деца 2012 година станаха първи при ансамблите, а набор 2011 г. спечелиха сребърни медали. Всички гимнастички, участвали в състезанието, получиха подаръци, разказват от СК „Розова долина“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram