Множество медали за домакините от „Киара-Н“ на състезанията в Казанлък

Осем медала в домакинския турнир на Клуб по спортни танци „Киара-Н“ завоюваха възпитаниците на Николай Тенев и Антония Каярова. Надпреварата на клуба подкрепиха Община Казанлък и Българската федерация по спортни танци. Казанлъшките „рози“ с треньори Петър и Ваня Радеви спечелиха четири отличия от турнира на колегите си и конкуренти в състезанията от календара.

Дует на „Киара-Н“ доказа доминация в своите възрастови глупи при деца I и II на латина и стандарт, където с по два златни медала са Никол Караиванова и Волен Драганов в Купа „Киара-Н“. Най-напористата двойка на домакините взе победата и в Открития турнир, в клас 11 Д. Така медалите за казанлъшката ученичка Никол Караиванова нараснаха на три.

Със златни медали в Купата и на от Открития турнир, клас 15 стандарт, са шампионите на клуба Христиан Въгляров и Виктория Петрова – смесената двойка на „Киара-Н“ и „Нефтохимик 78“.


Малко не достигна на Борислав Иванов и Аксел Челик да се качат на почетната стълбичка, като двойката остана на четвърто място в Купа „Киара -Н“ при старшата възраст, но пък стана първа на Открития турнир в своя клас 15 Д, следвана от „розите“ Стелиан Владев и Нона Ангелова.
Събирането на двойката Иван Матанов и Полина Куцарова донесе късмет и на двамата състезатели, които са носители на среброто при младежите на „латина“. Още един медал добавиха към сметката за „Киара-Н“ от турнира Марко Георгиев и Далия Димитрова, втори в 18 B+B на „латина“.

В Купата медали спечелиха и представители на клуб „Роза“. При младежи „стандарт“ бронз завоюваха Никсън Цветков и Александра Дечева, а Стоян Петров и Елис Табакова без конкуренция в своята възрастова група на 19-годишните участници „стандарт“, като единствени участници в потока. В Открития турнир при 18 А+А на стандартните танци златни медали взеха Никсън Цветков и Александра Дечева, а Николай Ламбов и Габриела Инджова са с четвърто място в групата.

В турнирите участваха над 150 танцови двойки от близо 20 клуба. За девети път клуб „Киара-Н“ събра най-добрите танцови двойки на България за своята инициатива в Казанлък, част от състезанията на Федерацията по спортни танци за есента.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram