Случаят сигнализира, че расте поколение с чалга-манталитет

Директорът на Общинска библиотека „Искра“ Анна Кожухарова осъди вандализма в парк „Розариум“, в резултат на което бе унищожена една от къщичките за книги. Тя съобщи, че и вече са взети мерки и ще бъде възстановена разрушената къщичка в парка.

„Библиотека „Искра“ зареждаше къщичките с книги цяла година- с много любов към хората и четенето. ВЗЕТИ СА МЕРКИ И ЩЕ ВЪЗСТАНОВИМ РАЗРУШЕНАТА КЪЩИЧКАТА! Но се питам: Колко злосторен е този, който посегна на това, което радваше стотици хора! „Свободните библиотеки“ са нещо, което ни приближава до европейците, показват нивото на нашето съзнание, на нашето възпитание. Случаят сигнализира, че расте поколение с чалга-манталитет, чиито плодове ще берем скоро, ако не се консолидираме във възпитанието на децата си. Родители, водете децата си в библиотеката! Ние не само обучаваме, ние изграждаме характери, духовни стереотипи, които утре ще се превърнат в почтеност и съзидателност, в личностно успешно развитие. Иначе…Млад човек, който днес дръзва да руши малката библиотека в парка, утре ще посегне на родителите си, на жената си и децата си. Ще руши цял живот- съдби и нрави, докато не стигне до още по-големи престъпления. Не преувеличавам!“

С уважение към всички, които ни подкрепят и които се включиха в начинанието ни, Анна Кожухарова, Директор на Общинска библиотека „Искра“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram