Представят албума „Паметта на светлината“


Чудомир, Петко Стайнов, Райна Кабаиванска, Панчо Владигеров, Лили Иванова, Емил Димитров, Гунди, Георги Калоянчев, Татяна Лолова, дори малката Силви Вартан… Галерия от фотографски образи на българския артистичен, спортен и целия обществен елит от средата на 20-и век, реди в продължение на десетилетия майсторът на фотобектива Петър Папакочев.

300 негови художествени черно-бели портрети на знакови лица от родния хай-лайф намират място в книгата-албум „Петър Папакочев: Паметта на светлината“, който ще бъде представен в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък в очакване на Деня на народните будители на 31-и октомври вечерта от 17.30 часа.

Албумът в Казанлък ще бъде представен лично от неговия не по-малко известен син, журналистът Георги Папакочев. Известен като един от основателите на знаковия следобеден радио-блок на „Хоризонт“ в средата на 80-те години на 20-и век, Папакочев-син помни поредица от истории, свързани с именитите личности на България, записвани и чакали с дни, за да се снимат именно, в ателието на прочутия му баща.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram