Жените на ВК „Казанлък“ започнаха сезона с победа, показаха хъс и характер

Волейболистките на „Казанлък“ направиха успешен старт в женското първенство на България. След двучасов мач, много емоции и страхотна игра за домакините,“Розите“ надиграха у дома „Раковски“ (Димитровград), вторият отбор на „Марица“, с 3:2 (25:18, 20:25, 25:13, 25:27, 15:7) в първи кръг на шампионата, който се игра в зала „Багира“.

Домакините можеха да вземат по-категорично победата, а след категоричното 25:13 в третата част и 2:1 гейма, казанлъчанки можеха да затворят мача в своя полза, но загубиха четвъртия гейм от собствени грешки. Почти до края младият отбор, воден през този сезон от Борислав Крачанов, диктуваше играта и имаше мачбол, но допусна спад и изравняване при 24:24. В решителните минути волейболистките от Димитровград доведоха мача до пети решителен гейм. В тайбрека състезателките на Казанлък заеха първоначален аванс, задържаха го докрай и спечелиха с 15:7, а с това извоюваха и крайната победа.

Казанлъшкият тим се бори в истински трилър, продължил над 130 минути, показа характер и хъс за игра за радост на феновете – близо 300 души в спортната зала „Багира“. В следващия кръг тук ще гостува коравият тим на „Марица“. Мачът е на 1 ноември от 18.00 часа.

Снимки: Иван Бонев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram