Грациите ни започнаха състезанията с нови успехи

Отличен старт на новия сезон от Панагюрище отбелязаха грациите от казанлъшкия клуб „Розова Долина“, завръщайки се с много медали индивидуално и с ансамблите. Третият турнир по художествена гимнастика „Панагюрско съкровище” и приз „Ренета Камберова” се проведе на 19 и 20 октомври, а главен съдия беше международната съдийка и олимпийска медалистка с ансамбъл Християна Тодорова. В състезанието взеха участие повече от 500 гимнастички от цялата страна.

При деца, родени 2013г., А категория, Йоана Митова безапелационно спечели златен медал.

Кристина Попова в категория „А“ при девойки старша възраст спечели 2 златни медала, на въже и в многобоя, и сребро на бухалки. В същата възраст – в Б категория, Неделина Неделчева взе златен медал на бухалки и се нареди на трето място в многобоя. Никол Илучева остана втора на бухалки. В С категория, при старшата възраст, Кристина Гитева спечели сребърен медал на топка, а Йоана Добрева стана 4-та.

В категория Б, за девойки младша възраст до 10 г., Николета Иванова победи на БУ, Катерина Христова се пребори за сребърен медал на съчетание в С категория, а Александра Арсова е 7-ма на въже.

В категория Б – девойки младша възраст, Виктория Паскова спечели бронз на въже и в многобой, Магдалена Петкова стана 6-та в многобоя, а Никол Братованова е 8-ма.
В категория С, победител на обръч в същата възрастова група е Никол Карагьозова, а Елеонора Буковска се нареди на второ място със сребърен медал.

Деца родени 2011 година изиграха без грешка своето съчетание БУ и спечелиха златни медали, а ансамбъла на родени 2012 година са със второ място от турнира.

В масовия спорт, в категория 7 -10 години, децата на СК „Розова долина“ спечелиха сребърни медали за „Весели шапки“, а в категория 10-14 години със съчетанието си „Модерен Казачок“ спечелиха златен медал.

Треньори на момичетата са Мариана Ламбова, Милена Калайджиева и Диана Арсова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram