Успехи за казанлъшките танцови дуети в Шумен и Пловдив

urd,d kВ два от турнирите на Българската федерация по спортни танци участваха дуети те на казанлъшкия клуб „Киара Н”. С две втори места от Шумен, домакин на Открит турнир, се завърнаха възпитаниците на двамата треньори Николай Тенев и Антония Каярова. Новата, смесена двойка на клуб „Киара Н” и великотърновския „Ксани Денс” Християн Въгляров и Ксандриния Капелова, спечелиха сребърните медали в своя клас 11 Д.Полина и Иван Матановjpg

В неделя, на поредна сцена в Пловдив – За купа България и Открит турнир, шампионите на клуба Иван Матанов и Полина Куцарова спечелиха златен медал в Купа България при юноши младша възраст на „латина“, а Венко Венков и Лидия Елкина са трети на Открития турнир в клас 13 Д.

Християн Въгляров и Ксандриния Капелова са втори в своя клас.

В Пловдив се представиха успешно и танцовите дуети на казанлъшкия клуб по спортни танци „Роза” с треньори Петър и Ваня Радеви.  При силна конкуренция в групата на юношите старша възраст, Калоян Бялков и Симона Семова са втори на „латина” и с трето място при „стандартни танци”в надпреварата за Купа България. Двойката влезе в по-горен А клас, след две първи места в Открития турнир в клас 15 В в „латина“ и „стандарт“, което е успех, както за Калоян и Симона, така и за двамата им треньори, които имат своите очаквания към спортистите за добро класиране в ранглистата.

Стоян Петров и Десислава Тенева станаха трети в Купа България при младежи.

Калоян и СимонаСледващата изява за талантливите двойки на клуб „Роза” е пред казанлъшка публика. В ДК „Арсенал” на 23 октомври от 18:00 часа децата и младежите на школата ще участват в празничния концерт на ОДК „Св. Иван Рилски”, по повод неговата 65- годишнина.

Сливен е домакин на ново състезание за танцовите дуети през почивните дни. Там ще видим танцьори и от двата местни клуба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram