Влъчков си гарантира титлата в пистовия шампионат след победа в Бургас

Иван Влъчков с „Хонда Сивик“ завърши сезона с победа на писта „Бургас“ в серия Туринг, посочва Топспорт. Състезанието е 5-и, последен кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Пилотът на „Дамасцена Алба“ си осигури титлата за 4-а поредна година още след писта Стара Загора, която спечели.

Днес Влъчков потегли от първа позиция и поведе. Въпреки технически проблем с неговия автомобил, пилотът стигна първи финала и записа 4-ата победа за сезона. Втори остана Косьо Йорданов от „Грийн Фокс“ с „Рено Меган“, а трети е ветеранът Стоян Апостолов от „Елена Тийм“. Кольо Карастоянов от екипа на „Дамасцена Алба“ не успя да стартира заради скъсано каре. Друг пилот на клуба на Казанлък – Давид Будев също имаше проблеми с колата и остана 9-и.

Добре се представиха състезателите на клуб „Дамасцена Алба“ и в серия Спорт. Александър Димитров с „Хонда Сивик“ завърши 3-и, Любен Емануилов с „Пежо 106″ е 9-и, а Александър Димитров с “ Хонда Сивик“ е на 11-то място.

„Конкуренцията беше силна. Благодаря на всички, които са с мен, уникалните механици на „Дамасцена Алба“, на майка ми и баща ми, на Стоян Стоянов и Николай Мончев. Без тях нямаше да се справя“, каза лидерът на тима Иван Влъчков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram