Казанлъшки лекари с годишна награда от Районната колегия на БЛС

На тържествена церемония Районната колегия на Българския лекарски съюз раздаде годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта.

За четвърти път бяха наградени млади надежди на медицината „Ти си нашето бъдеще“. В тази категория бяха отличени двама лекари от Казанлък, брат и сестра д-р Стоимен Гечев и д-р Гергана Гечева-Ферменджиева. Двамата са специалисти по физикална и рехабилитационна медицина и се развиват успешно в тази област.

С приза „Лекар на годината 2019“ за областта лекарската колегия отличи д-р Георги Узунов, дългогодишен педиатър и неонатолог, преподавател в Тракийския университет, а от 1997 год.  директор на Дома за медико-социални грижи за деца –Стара Загора.  Д-р Узунов е номиниран от РК на БЛС и за Лекар на годината на национално ниво.

В категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ бе награден д-р Любомир Трифонов, специалист по образна диагностика, член на Европейското дружество за диагностика на гърдата и на Европейската асоциация по радиология.

За „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността“ тази година Районната колегия отдава своето признание на кардиолога д-р Наньо Нанев.

Отличията се присъждат по повод 19 октомври –Ден на българския лекар и 118 години от създаването на съсловната лекарска организация.

Източник: БНР Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram