Казанлъчанка е световна шампионка на карате

Казанлъчанката Габриела Джамбазова стана Световна шампионка в дисциплината „ката“ на провелото се на 11 – 13 октомври 27-мо Световно първенство по Шотокан карате до в Карлови вари, Чехия. Тя е възпитаничка на СК „Шори Доджо“ Казанлък.

Клубът ни участва с общо 12 състезателя и един съдия. В първенството на планетата Майкъл Далиев се класира на призовото трето място в дисциплината „джиу ипон кумите“ , а при мъжете – треньорът на клуба Илиян Дянков, който е и част от националния отбор на България, се класира също с 3-то място в индивидуалната дисциплина „Асай Рю ката“. Той взе бронз и в отборната надпревара в дисциплината „ката мъже“. Тимът ни бе в състав – Реми и Ресми Бобеви и Илиян Дянков.

На провелата се Кохай купа децата на клуба също се представиха отлично. На призови места се класираха Анастасия Атанасова – 2-ро място в дисциплината „ката“ , Ивелин Иванов-второ място в дисциплината „ката“, Димитър Христов -3-то място в дисциплината „джиу ипон кумите , Сиана Неби е също с 3-то място в дисциплината „джиу ипон кумите“. Шори Доджо взе участие и в отборната надпревара при момчетата е дисциплината“ ката“. Ивелин Иванов, Теодор Далиев и Димитър Христов се класираха на трето място.

В началото на ноември състезателите на „Шори доджо“ ще участват на Международна купа Шисейкан .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram