„Розите“ са в ТОП 5 на групата след оспорвано дерби в Пловдив

„Марица” постигна домакински успех с 3:1 над “Розова долина” в среща от 11-ти кръг от шампионата в Трета лига – Югоизточна група, играна в събота. Двата отбора направиха интересен, двуостър мач, в който „Розите“ впечатлиха с откритата си игра, показаха хубав футбол и затвърдиха мнението, че са един от най-силните отбори в групата. Суперлативите дойдоха от клубния сайт на „Жълто -сините“ след съботното дерби.

Мачът започна отлично за тима на “Марица”, който поведе в 3-та минута. Джунейт Узунов бе изведен отлично и с диагонален удар откри резултата. Само минута по-късно последва второ попадение за домакините, реализирано от Христо Янчев. Казанлъчани не се стъписаха от двата бързи гола и от своя страна организираха интересни атаки към вратата на Илия Николов.

В 10-та минута Ахмед Фаиков стреля опасно, а в ответната атака Тодор Тимонов изненада вратаря на Сашо Петрунов с коварен изстрел, който стражът ни изби. В 36-та минута Ахмед Фаиков от свободен удар намали на 2:1. В 41-та минута „Розите“ имаха възможност да изравнят и претендираха за дузпа, при игра с ръка в наказателното поле на “Марица”, но такава не бе отсъдена.

В 49-та минута, след статично положение и меле, топката достигна до намиращия се на границата на наказателното поле Димитър Аврамов, който направи резултатът за „Марица“ 3:1.

До края на срещата двата отбора имаха общо три изгодни за гол ситуации – две за “Марица” и една за “Розова долина”. Жълти картони в мача получи Джунейт Узунов от състава на „Марица“ и трима от футболистите на „Розова долина“ – Раиф Мурадов, Радослав Калчев и Николай Стоичков.

С 18 точки „Розите“ са пети във временното класиране, а през следващата седмица, когато ще се играе 12-и кръг, приемаме у дома ФК „Борислав-2009“ – Първомай. Мачът е на 19 октомври от 16.00 ч.

С 22 точки “Марица” заема 4-то място във временното класиране, на точка зад “Черноморец”. “Созопол” е лидер с 26 точки, а “Загорец” е втори с 24, но и с два мача по-малко, като още днес тимът от Нова Загора може да си върне първото място.

Състав на ФК „Розова долина“: Александър Петрунов, Атанас Апостолов (Иван Чергев), Ахмед Сюнетчиев, Венцислав Иванов (Кристиан Петров), Владислав Калайджиев, Данаил Иванов, Калоян Петров (Михаил Димитров), Раиф Мурадов, Радослав Калчев, Пламен Колев – капитан, Николай Стоичков.

РЕЗЕРВИ: Петър Маринов, Георги Христов, Николай Георгиев, Димитър Вакавлиев.

Снимки и източник: фен страница на ПФК „Марица“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram