Успешен уикенд за казанлъшкия футбол

През изминалата събота и неделя се изиграха всички срещи за ДФА „Арена Запад“. Казанлъшките деца се справиха повече от успешно, побеждавайки почти всички свои съперници.
При най-малките, първенството стартира от Стара Загора тази събота във формат Футбол 5. Възпитаниците на Боян Стоянов и Александър Георгиев постигнаха първи победи над грандовете „Берое“ и „Верея“. Срещу „Берое“ казанлъшкият тим записа успех с 1:4, а „Верея“ би с 1:7.
Головете вкараха Кр. Теохаров, Иван Тасев, Виктор Попов, Стефан Попминчев и Паула Славова, което бе нейно дебютно попадение.


При набор 2010, формат Футбол 7, “ Арена Запад“ победи „Яворов“ Чирпан с 3:2, като автори на попаденията са Влади Бойнов и Иван Тасев. За набор 2009 срещу „Арена Ямбол“, казанлъчани победиха с минималното 1:0. През целия мач отборът на Казанлък доминираше и само добрите спасявания на вратаря на домакините не направиха резултата по-изразителен. Попадението вкара с топовен изстрел Радостин Иванов след комбинация, завършила в мрежата на символичните домакини.
При най -големите, формат Футбол 9, набор 2008 на „Арена Запад“ игра с много хъс за победа. Децата спазваха всички инструкции, поставени от треньора и създадоха много ситуации за гол, но топката така и не влизаше. Дори гредата, ударена от Теодор Боев, след перфектно изпълнен фал, успя да опази мрежата на хасковлии суха. След спорно положение за засада, отборът на „Респект“ успя да вкара единственото попадение в мача.

“ Резултатите нямат значение, важното е да има старание и желание, да има усмивки и всяко едно дете да бъде доволно от представянето си, всяка събота и неделя е празник пълен с позитивизъм, чистота и много футбол, без никакви задкулисни игри” сподели Александър Георгиев
„Радвам се, че толкова деца от Казанлък се развиват и не случайно всички наши деца отиват и могат да играят футбол на високо ниво в водещи отбори в А група, но не мога да скрия и разочарованието ми защо тези деца не продължават развитието си в гр. Казанлък”, коментира наставникът Боян Стоянов.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram