Очакват се краткотрайни, но интензивни валежи от дъжд

Днес през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. От запад на изток ще има краткотрайни, интензивни валежи от дъжд. Значителни ще са количествата в централните, след обяд и привечер – в източните райони. На места в Югоизточна България валежите ще са придружени с гръмотевични бури, има условия за градушки. След обяд в Северозападна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. В Дунавската равнина ще духа умерен, временно силен вятър, който постепенно ще отслабва. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са в широк интервал: от 11°-16° в Западна България до 23°-25° в югоизточните райони. През нощта срещу събота, с изключение на северозападните райони, валежите ще продължат, по-интензивни ще са в Източна България.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000-2200 метра от сняг. Значителни валежи ще има в масивите от Централна и Източна България. Ще духа умерен, по високите и открити части силен югозападен вятър, който в масивите от Западна България ще постепенно ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се понижават; максималната на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, които след обяд и вечерта ще са интензивни и на места по южното крайбрежие ще са придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен, по Северното Черноморие и временно силен, северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще се задържат все още високи – между 18° и 23°. Температура на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram