Казанлъшки културист е сред призьорите от Държавното

С бронзов медал от Държавно първенство по бодибилдинг и фитнес за жени, мъже и ветерани в Благоевград (27-29 септември) e Николай Митев. Казанлъчанинът, който е студент в Университета по хранителни технологии в Пловдив, записа още един успех във визитката си, с отлично представяне в Спортна зала „Скаптопара“, домакин на надпреварата.

В категория Бодибилдинг, до 75 кг., със 15 точки, състезателят на пловдивския „Масъл арт“ остана на трето място. Победител в категорията е Георги Йорданов от Варна, следван от съотборникът на Митев Георги Иванов. Това е втори медал за Николай от държавен шампионат, само за тази година. На провелото се в Пловдив през април републиканско за младежи до 23 години казанлъчанинът взе сребърен медал. В колекцията си Николай има общо пет отличия от държавни първенства, шампион е на България през 2018 година за младежи. На 21 години той е и най-младият участник на в тазгодишната надпревара.

На шампионата в Благоевград при мъжете, категория Бодибилдинг, до 80 кг., състезателят на казанлъшкия „Трак България“ Денис Неби не успя да се качи на почетната стълбичка и завърши с четвърто място.

В надпреварата, в 33 категории, за първото място се бориха над 350 състезатели от цялата страна при мъже и жени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram