Александър Алексиев покори още един връх, трети е казанлъчанин

Най-успешният ни колоездач в планинските стартове, гордост на школата от Казанлък – Александър Алексиев, продължава с добрите изяви в екипа на столичния „Велораптор“. Нашето момче оглави генералното класиране на Велорали „Черни връх“, първи е и при спускачи и мъже елит. Сашо покори планината са 2:21:12 ч., като остави зад себе си други 52 участника. Тодор Ангелов от клуб „Емо и Никола са слаби“ (Казанлък) завърши с трето място и време 2:38:36 ч.

16-то издание на състезанието по планинско колоездене, дисциплина крос-кънтри велорали “Drag – Черни връх” се проведе на 28 септември, събота, със старт и финал в подножието на планината, от Боянско ханче. Състезанието е 7-ми кръг от Българските ХСM серии, провеждащи се под егидата на Българска Колоездачна Лига-BG XCO & XCM Series

Участниците бяха изправени пред предизвикателството да изминат маршрут от 38 км. с положителна денивелация 1600 метра. Състезанието се счита за високо технично трасе в тази дисциплина, предвид многото екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири и сериозното физическо натоварване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram