Наша гордост в шахмата

Малките шахматистки от Казанлък Калина Шипкова и Християна Кирилова постигнаха пореден успех за своя клуб, водени от треньора Петранка Драганова. Децата на ШК „Казанлък 21“ грабнаха отличия и от Купа „Нова Загора“. Турнирът на 28 септември събра 134 състезатели на възраст от 6 до 86 години.

Равносметката за нашите участници е два спечелени медала в групата на 8-годишните момичета и едно 4-то място при 8-годишните момчета.
Малката фурия Калина Шипкова отново покори върха и стъпи на най-високото стъпало при 8-годишните момичета, а Християна Кирилова получи сребърния медал. И двете деца започнаха своето обучение от ЦДГ ,,Здравец“ и са откритие на клуба по шах при ОДК „Св. Ив.Рилски“. Скритото „оръжие“ и нова надежда на клуба в състезанията е Рустислав Тодоров, който за малко се размина с медала и завърши с 4-то място в шахматната купа.
От клуба отчетоха и добрата игра на 6-годишния Георги Стефанов и малко по-големия Ивайло Димитров, които пребориха страховете си и дебютираха в турнирите, а по-опитните в отбора – Константин Смилов, Емил Христов и Георги Щерев „имат още какво да покажат, да се раздадат докрай и да извървят „трънливия“ път до медалите“ , посочват от клуба. Цветомир Смилов, който последен се включи в групата, доказа колко много обича шаха и че също носи сърце на спортист.
В същото време, състезателят Симеон Дичев представя ШК „Казанлък 21+ на силния международен турнир на „Ивис“ в София, с нелеката задача да опита сили в групата на шахматистите над 12 години. „Не търсим класиране, а борбеност в по-голямата група, в която Симеон ще се състезава от следващата година“, съобщиха от клуба.

За шахматистите следва участие на Мемориал ,,Станковски“ през ноември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram